Herečka, kterou si nejspíš každý milovník českých pohádek vybaví jako učitelku Peškovou z komedie Dívka na koštěti, jež si musí „hlodat“ a vyhazuje pojistky, před čtyřmi lety prodělala mozkovou mrtvici. Tehdy se její zdravotní stav podstatně zhoršil a před několika týdny odmítala jíst.

Najednou se přestala pohybovat. Syn Honzík ji okamžitě převezl do Nemocnice pod Petřínem, kde ji ládovali kapačkami a snažili se ji alespoň trochu rozpohybovat,“ svěřil se exmanžel herečky Ladislav Županič (76). Ten nechyběl na posledním rozloučení, stejně jako jejich syn Jan Županič s manželkou a dcerkami. 

Krátce před začátkem obřadu dorazila herečka Carmen Mayerová (75), Libuše Švormová (84), Oldřich Vízner(72), Marcel Vašinka (65), Veronika Jeníková (55) nebo Alois Švehlík (80).

V tradiční bekovce přišel jazzman Jiří Stivín (76) a Dana Batulková (61) s přítelem. Většina v ruce nesla rudou růži. Před vchodem do krematoria byla umístěná kondolenční kniha. Lidé a herečtí kolegové před fotku Jany Drbohlavové položili květiny. Po druhé hodině se dveře krematoria uzavřely a začal obřad, který trval 30 minut.

VIDEO: Županič zavzpomínal na exmanželku Drbohlavovou: Viděl ji 4 dny před smrtí...

Video
Video se připravuje ...

Županič zavzpomínal na exmanželku Drbohlavovou: Viděl ji 4 dny před smrtí... Veronika Kuželková, Lukáš Červený

Fotogalerie
55 fotografií