Slovenský deník Nový Čas přinesl notně alarmující svědectví kamarádky Barbary Haščákové, která se proslavila v 90. letech jako zpěvačka dua MC Erik a Barbara. Jejich písničky SenKeď príde láska či Anjel si v té době broukal snad každý teenager. Úspěšně rozjetou kariéru však zpěvačka nechala za zády a odcestovala do Ameriky, kde se usadila. A kde také 22. listopadu zemřela. Lékaři z nemocnice Memorial Hospital ve městě Sarasota, kde žila, tvrdí, že osudnou se jí stala náhlá cévní mozková příhoda. 

Jenže teď k náhlému zpěvaččinu úmrtí přinesl slovenský deník Nový Čas notně alarmující vyjádření její kamarádky Denisy. Údajně si s Barbarou volala skrze videochat, když se zpěvačka rozhodla dobrovolně opustit tento svět! „Už nechtěla žít, brala různé léky a zapila to celou lahví. Neúčinkovalo to hned, ještě cca sedmnáct minut jsme byly na videu, zazpívala mi tu rozlučkovou písničku, ještě mi poslala fotku...“ popisovala na sociální síti Barbařiny poslední momenty. „Potom ale spadla na zem a už tam zůstala.“

Zpěvačka se nedokázala zvednout na nohy, i když na ni kamarádka křičela. „Od té doby se už neozvala a upadla do kómatu a pět dní ještě byla v nemocnici v kómatu, než odešla navždy,“ uzavřela šokující popis událostí, které se měly stát před smrtí nešťastné Haščákové. Tohle odhalení ale působí notně nevěrohodně – pokud o sebevražedných tendencích kamarádky Denisa skutečně věděla, měla zalarmovat její blízké, policii nebo záchranáře. A ne více než čtvrt hodiny přihlížet jejímu odcházení... Navíc příčinou smrti nebylo předávkování.

Je totiž pravdou, že Haščáková trpěla nejrůznějšími zdravotními obtížemi již delší dobu. Dlouhodobě měla problémy se slinivkou břišní, před dvěma lety podstoupila operaci hlavy kvůli krvácení do mozku. Tehdy na ni sáhla smrt poprvé. Prodělala také velmi těžký covid a v srpnu opět zamířila do nemocnice – tentokrát kvůli zápalu plic. Ačkoliv v USA, kde žila od roku 2000, neměla dost peněz na kvalitní lékařskou péči, na Slovensko se vrátit nechtěla. Bála se totiž paparazzi. „Zabili by mě, stejně jako Ivetku Bartošovou,“ tvrdila.
Fotogalerie
19 fotografií