Ač měla Barbara Haščáková spolu s Erikem Arestou plně rozjetou hudební kariéru na Slovensku, zpěvačka jako mladá odešla do Ameriky, kde už zůstala. Život se tam s ní rozhodně nemazlil, v manželství se Steviem Soukupem zažila násilí, jeden čas dokonce propadla drogám a skončila na ulici mezi bezdomovci. Ani tak se ale do své domoviny nechtěla vracet.

A návrat neplánovala ani po své smrti. V posledních dnech, kdy už tušila, že se blíží její konec, se na Slovensko odmítala vrátit. „Na Slovensko se vrátit nechtěla a ani tam nechtěla být pochovaná. Ale zdá se, že nakonec to tak bude,“ prozradil zdroj ze zpěvaččina blízkého okolí pro Nový Čas.

Její rodina by Haščákovou totiž chtěla pohřbít v rodinné hrobce. Zpěvačka byla šest dní po své smrti zpopelněna a její nejbližší se s ní rozloučili ve farnosti v Sarasotě na Floridě, kde Barbara žila. „V následujících týdnech budou její tělesné ostatky přepraveny v urně na Slovensko. Pochovaná bude v našich rodných Košicích,“ prozradil její bratr Andrej Haščák tiskové agentuře TASR.

V Košicíh na hřbitově už leží zpěvaččin otec – akademický malíř Josef Haščák, který zemřel v roce 2012. Barbara jeho úmrtí nesla velmi těžce, na jeho pohřbu tehdy dokonce zkolabovala. Následující roky se u ní začaly objevovat zdravotní potíže, včetně neléčitelného zánětu slinivky břišní.

Video
Video se připravuje ...

Babišova vláda za covidu vyhodila miliardy! Dům Grosse na prodej a extrémní mrazy v Česku Bára Horáková, Lukáš Červený, TV Barrandov

Fotogalerie
18 fotografií