Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co v Praze o víkendu: Kam jít s dětmi a kde si „vyhodit z kopýtka"?

/
  • Kam v Praze o víkendu?
    26. května 2023 ● 19:03

    Pro čtenáře jsme přichystali tipy, co dělat o víkendu. Zajímavých akcí je celá řada. Počasí bude slibné - sluníčko a teplo. V pátek zazpívá zdarma Aneta Langerová, v sobotu zase Pražané uslyší bez vstupného kapelu Monkey Business. V sobotu přes den se na Hradčanech střetnou rytíři, zazní historická hudba a bude se vařit pivo. V neděli se mohou rodiny s dětmi i jednotlivci vypravit dopoledne na prohlídku štoly Václav do Jílového u Prahy.

    Začíná víkend a v Praze se konečně po studeném jaru dělá hezky a teplo. Podle meteorologů bude o víkendu svítit sluníčko. Teploty se budou pohybovat kolem dvaceti stupňů. To je ideální příležitost něco podniknout. A že akcí není málo. S Bleskem jsme čtenářům připravili na každý den tipy, co by mohli podniknout. Zaměřili jsme se jak na děti, tak na dospělé. Najdete tu návrhy akcí přes den i  tipy na noční dovádění. 

  • 1.

    Páteční večer

    Koncert Anety Langerové – Praha 6

    Aneta Langerová
    Autor: neKONEČNÁ Vypich

    Po dlouhém pracovním týdnu začíná Pražanům zasloužený odpočinek. Už v pátek po práci mohou popadnout děti, partnery nebo kamarády a vyrazit na koncert Anety Langerové zdarma! Zpěvačka bude hvězdou pátečního programu akce Dny dětí 2023. Mimo koncertu se v rámci centrum zábavy (ne)Konečné Vypich budou zájemce čekat výtvarné a tvořivé dílny, sportovní a freestylová zóna, divadelní představení, prezentace IZS a letní kino. 

    Kde: Na Vypichu 1a, Praha 6
    Kdy: Pátek od 19:00
    Vstupné: zdarma

  • 2.

    Sobota

    Dny dětí a koncert Monkey Business– Praha 6

    Dny dětí
    Autor: Dny dětí

    Ráno prvního víkendového dne odstartují Dny dětí 2023 v 10 hodin v centru zábavy (ne)Konečné Vypich. Aktivity pro děti i dospělé organizují pražské Domy dětí a mládeže, ale i další další pražské organizace jako Botanická zahrada, ZOO Praha nebo Knihovna hl. m. Prahy. Svou neohroženost předvedou složky Integrovaného záchranného systému (IZS) a Armáda ČR při ukázkách techniky a vlastní práce.

    Chybět nebude ani dětmi milovaný Michal Nesvadba z Kouzelné školky. O hudební zábavu se postará kapela Yellow Sisters. Pro hladové a žíznivé bude připravena food zóna. Zlatým hřebem večerního programu pak bude koncert kapely Monkey Business. „Těšte se na energickou a vizuální show s vtipnými oblečky na pódiu a showmanstvím především frontmana Matěje Rupperta,“ lákají pořadatelé.

    Kde: Na Vypichu 1a, Praha 6
    Kdy: sobota od 10:00 do 21:00, koncert od 20:30 do 21:30
    Vstupné: zdarma

    Středověké slavnosti – Praha 6

    Souboj rytířů
    Autor: Allgor

    Od 10 hodin začne i další víkendová akce a to středověké slavnosti na Hradčanech v parku Maxe van der Stoela. „Nechte se vtáhnout do doby středověku!“ láka na festival skupina historického šermu Allgor. Jak děti, tak dospělí se přenesou do minulosti, když budou procházet dobovým tržištěm a skrz středověký rytířský tábor, k tomu bude hrát dobová hudba. Rytíři se mezi sebou utkají v několika kláních a bitvě. Děti čekají soutěže pro malé princezny a pážata nebo loutkové divadlo. I dospělí si přijdou na své, mohou se podívat na středověké vaření piva nebo zhlédnout vystoupení tanečnic s živými hady.

    Kde: park Maxe van der Stoela, Praha 6
    Kdy: sobota od 10:00 do 19:00
    Vstupné: zdarma

  • 3.

    Neděle

    Prohlídka zlatých dolů + koupání – Jílové u Prahy

    Prohlídka dolu
    Autor: Fabián Tours

    Pokud si chtějí Pražané udělat v neděli hezký výlet mimo město, nabízí se jedinečná příležitost prohlídky zlatých dolů v Jílovém u Prahy, konkrétně štoly Václav. Celodenní výlet začne v neděli v 9:30 po příjezdu do Penzionu a restaurantu Jaro v Žampachu, který je z centra vzdálený do hodiny cesty autem.

    Zde si zájemce vyzvedne průvodkyně a vyrazí se do dolu. Během prohlídky se návštěvník seznámí s historií dolování zlata. Jílovsko patřilo k nejvýznamnějším zlatým dolům v Evropě, pochází odtud i zlato ze svatováclavské koruny. O překvapení nebude nouze. V rámci prohlídky se plánuje imitace imploze. Návštěvník se ale bát nemusí, exploze trvá asi jednu sekundu. „Je to naprosto bezpečné, jeden z průvodců je střelmistr Metrostavu a má na to příslušné zkoušky,“ popisuje Blesku průvodkyně Eva Nová.

    Na konci trasy je možnost v suti hledat kameny s pravým zlatem. Podle Evy Nové se většinou jedná o pyrit a křemen, ale občas se najde i zlato. Koncem programu ve 13 hodin ale může výlet pokračovat. „Pokud bude hezky, mohou se návštěvníci vykoupat v Sázavě, ta se nachází hned u vchodu, najíst se v restauraci Jaro nebo Troníček a v případě dobré fyzické kondice třeba vyrazit na rozhlednu Pepř, pod níž se během prohlídky dostaneme,“ doporučuje průvodkyně.

    Kde: Luka pod Medníkem 197, Jílové u Prahy
    Kdy: neděle od 9:30 do 13:00
    Vstupné: 400 kč dospělý; 300 kč dítě 6 – 17 let
    (vstupenky je možno zakoupit na této adrese)  

    Design Lock – Roztoky u Prahy

    Design Lock
    Autor: Design Lock

    Celý den se také v zámku Roztoky u Prahy pořádá akce Design Lock. Poslední květnová neděle bude na zámku zasvěcena lokální autorské tvorbě. Až do večera se mohou Pražané kochat originální deisgnovou tvorbou, pro mlsouny bude na místě streetfood a pivo. Akce je určena pro celou rodinu. Návštěvníkům se představí přes 60 značek.

    Kde: zámek Roztoky u Prahy
    Kdy: neděle od 10:00 do 17:00
    Vstupné: zdarma

  • 4.

    Celý víkend

    Pražské vinice 2023 – Praha

    Na vinici na Albertově byl v pátek 26. května zahájen 5. ročník akce Pražské vinice.
    Autor: Veronika Foltová

    Na celý víkend otevře Praha spoustu městských i soukromých vinic. Část z nich je přitom obvykle veřejnosti nepřístupná. Zahájení proběhlo na vinici na pražském Albertově. Vinice otevírá své brány veřejnosti pouze jednou ročně a to právě v rámci této akce. Pro návštěvníky je to jedinečná příležitost, jak ochutnat vína z místní produkce, která jsou běžně nedostupná. V rámci akce se pořádá také nedělní prohlídka Svatováclavské vinice a Salabky. Návštěvníky čeká i ochutnávka vín.

    Kde: pražské vinice
    Kdy: celý víkend od 10:00 do 17:00
    Vstupné: zdarma nebo za symbolický peníz

    Market s francouzskými produkty – Praha 7

    Zažij Francii
    Autor: Zažij Francii - The French Market

    Od pátku do neděle se v Holešovické tržnici pořádá festival jídla Zažij Francii – The French Market. Návštěvníky bude čekat lahodný výběr francouzských delikates, včetně různých sýrů, klobás, quiche, ústřic, pečiva, makronek a mnoho dalšího. „Ponořte se do autentického francouzského zážitku plného lahodného jídla, skvělého vína a poutavých hudebních vystoupení,“ zvou pořadatelé.

    Kde: Bubenské nábř.. 306, Praha 7
    Kdy: 
    - pátek od 15 do 22:00
    - sobota od 11:00 do 22:00
    - neděle od 11:00 do 20:00
    Vstupné: zdarma

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy