Návštěvníci letošního ročníku festivalu Metronome se mohou těšit na čtyři venkovní a tři vnitřní scény, úplnou novinkou je pak scéna, která vznikla ve spolupráci s ostravským tanečním festivalem Beets for Love. „Díky spolupráci s Beets for Love posílíme noční program a můžeme tak návštěvníkům nabídnout více zábavy a zážitků,“ chválí si spolupráci jeden ze tří hlavních organizátorů festivalu Martin Voňka.

Známě hvězdy z Česka i zahraničí

Pořadatelé k už dříve ohlášeným mezinárodním hudebním hvězdám, mezi které patří francouzská zpěvačka a skladatelka Zaz, britské formace Jamiroquai, White Lies a Editors, francouzská skupina M83, německé trio Moderat nebo norská zpěvačka Aurora, oznámili další jména. Vystoupí rockerka Holly Humberstoneová, neo-soulová zpěvačka a raperka Biig Piig, izraelská zpěvačka Riff Cohenová, španělský producent a dýdžej David Penn nebo americká písničkářka Sir Chloeová. Chybět nebudou ani čeští zástupci jako Monkey Business, elektronické duo Bratři nebo třeba hip hopová formace Supercroo.

Doprovodný program

Na festivalu nebude chybět ani doprovodný program, který má letos téma odvaha. Návštěvníci se budou moct zapojit například do natáčení podcastů, do debat a workshopů a chybět nebude ani program pro děti. Největším trhákem pak bude spolupráce s jihočeskou Alšovou galerií.

Návštěvníci se mohou těšit na unikátní realizaci ikonického Vetřelce umělce H.R.Gigera. Toho Vetřelce, za kterého byl Giger oceněn Oscarem,“ láká Alena Švejnohová, která má doprovodný program na starost. Venkovní prostor zaplní i další expozice, na kterých bude Metronome spolupracovat s předními českými umělci, jejich jména budou organizátoři odhalovat postupně.

Vstupenky a nové balíčky

Vstupenky na všechny tři dny festivalu jsou v současné době v prodeji za 3190 korun a k dispozici je celkem 6 tisíc vstupenek, po vyprodání cena vzroste na 3 590 korun, po vyprodání dalšího balíku 4 tisíc vstupenek vzroste cena naposledy na konečných 3990 korun.

V nabídce jsou i jednodenní vstupenky za 2290 a VIP vstupenky za 6690, které nabídnou návštěvníkům speciální vstup do zastřešené VIP zóny. „Naše VIP zóna nabízí skvělý výhled na hlavní stage, pohodlné zázemí pro odpočinek, skvěle vybavený bar, výborné jídlo, komfortní toalety a jistotu, že návštěvníci nezmoknou. Těšit se mohou i na další překvapení v podobě unikátních dekorací či doprovodného programu,“ vyjmenovává výhody Voňka.

Úplnou novinkou je pak speciální balíček i s ubytováním. Balíčky jsou kombinovat buď se standardní vstupenkou nebo s VIP vstupenkou. „Chceme návštěvníků, a to i těm mimopražským, nabídnout komfortní zážitek, proto jsme společně s našimi partnerskými hotely připravili speciální balíčky se vstupenkou a ubytováním,“ říká Voňka. Nejlevnější balíček začíná na 11 250 korunách a zahrnuje třídenní vstupenku a pokoj na tři noci pro dvě osoby.

Gastrozážitek

Metronome Prague doprovodí i bohatá gastro nabídka, food tracky, bary s pestrou nabídkou nealko i alko nápojů. „Občerstvení bude nově ve dvou zónách, aby bylo kapacitně výkonnější. Posílíme místa k sezení. Na vybraných místech bude možné si dát i pivo do skla! Na řešení občerstvení jsme se spojili s pořadateli Harley days, takže propojíme to nejlepší z obou akcí. Myslíme samozřejmě i na ekologii, máme proto vratné kelímky a platit bude možné v celém areálu kartami, skrz mobily i hodinky,“ uzavírá Martin Voňka.

Video
Video se připravuje ...

Časosběr průběhu rekonstrukce Průmyslového paláce Výstaviště Praha

Fotogalerie
72 fotografií