Smutnou zprávu zveřejnila v úterý večer kapela Blue Effect na svém oficiálním facebookovém profilu. „S neskonalým zármutkem v srdcích oznamujeme, že odešla Zlata Hladíková. Ta Zlata Hladíková, díky které bylo všechno na svém místě!! Ta Zlata Hladíková, která nás dokázala ukáznit, potěšit, sprdnout a pohladit!! Ta Zlata Hladíková, která nás společně s Radimem přijala do své rodiny a zahrnula nás vším, co k tomu patří. Ta Zlata Hladíková, kterou milujeme a bez které bychom nebyli takovými, jakými jsme… Ta Zlata Hladíková, kterou milujeme,“ stálo ve vyjádření. 

Zlata byla součástí Blue Effectu od samého počátku. Ve stejném roce, v němž kapela vznikla – tedy 1968 – si vzala Hladíka za manžela. Měli spolu dvě děti, dceru Lucii a syna Radima mladšího, dnes úspěšného filmového zvukaře.

Schopná manažerka

„Do roku 1993 jsem Radimovi pomáhala jenom doma. Ale pak jsem se začala starat i o koncerty. V roce ’93 jsem pomáhala pořádat vystoupení všem lidem ze Šafránu, jako byli Jirka Dědeček, Honza Burian, Pepa Nos, Dáša Andrtová, Jarda Hutka nebo Vlasta Třešňák. A Radim začal hrát s Hutkou, vydrželo jim to téměř jedenáct let. Později se přidal i k Čundrgrundu s Honzou Hrubým a Vláďou Mišíkem. A to hrál Radim rád,“ svěřila se před několika lety v rozhovoru pro Headliner

S manželem proslavili Chinaski

Jak Zlata, tak i její dcera Lucie se v průběhu let našly v hudebním managementu. Zlata Hladíková měla pod palcem například Starý hadry, ze kterých se později stala jedna z nejúspěšnějších kapel Česka – Chinaski, kapelu Walk Choc Ice, jejíž členové znovu obnovili Blue Effect, nebo Ready Kirken ještě v dobách, kdy s nimi hrál Michal Hrůza

„Hrálo se pořád a vydrželo nám to až do roku 2003. Ale byla to dřina ze všech stran, v podstatě i pro celou naši rodinu,“ popisovala začátky Chinaski.  Zatímco ona se starala o management, její manžel kapele produkoval její alba – a úspěch byl zaručen. Nakonec to kapela dotáhla až na Zlatého slavíka. 

Fotogalerie
34 fotografií