Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pavel o stěhování do Lumbeho vily: Manželka se tam necítila dobře. Bude třeba nejen vymalovat

Autor: simao - 
22. března 2023
19:20

Petr Pavel mírní svá někdejší vyjádření. Na Hradě nakonec bydlet bude, byť o víkendech by rád - pokud to situace dovolí - trávil čas doma v Černoučku, aby nezpřetrhal všechny vazby. Vybral si k bydlení Lumbeho vilu, která však tmavou výmalbou a černým nábytkem působí dle něj depresivně. „Já nevím, možná se tam Ivana Zemanová cítila dobře, moje žena teda se tam moc dobře necítila a já samozřejmě se cítím dobře tam, kde se ona cítí dobře,“ řekl v rozhovoru pro pořad Podhradí na Info.cz Petr Pavel. A vysvětloval mj. i to, jak je to s jeho druhou případnou kandidaturou.

Samotné okolí Lumbeho vily se Petru Pavlovi líbí. „Je na krásném místě, celé to prostředí kolem, je tam klid, je to samozřejmě z hlediska bezpečnosti úplně optimálně zajištěno, bohužel vnitřní výbava třeba černým, lesklým nábytkem, tmavě vymalované stěny, je opravdu trochu depresivní. Já nevím, možná se tam Ivana Zemanová cítila dobře, moje žena teda se tam moc dobře necítila a já samozřejmě se cítím dobře tam, kde se ona cítí dobře,“ řekl pro Info.cz v rozhovoru s Michalem Půrem Petr Pavel.

„Jestli se nám podaří, a myslím si, že by to nemělo být nic tak náročného, tento nábytek, který tam je, využít někde jinde a dát tam nábytek, který bude světlejší, případně to vymalovat tak, aby to působilo trochu veseleji, tak si myslím, že je to krásné místo k přebývání alespoň přes pracovní dny, kdy je dobře, abych byl blízko, nemusel dojíždět. Ale víkendy, pokud to situace umožní, tak bychom rádi trávili ve svém,“ pokračoval Pavel.

Ohledně své motorky je rád, že „dospěli k jistému sladění pozic s ochrankou, takže už hledáme cesty, jak i tu motorku sem tam vytáhnout“. Některé regionální výjezdy by tak dal rád dohromady právě s jízdou na motorce nebo třeba výšlapem na hory. 

Pavel o další kandidatuře: Uvidíme za 4 roky

Pavel se vrátil ke své dřívější myšlence, kterou zaujal pro změnu v podcastu Kecy & politika, že jedno funkční období je pro prezidenta dost. Vzbudil tím ještě před inaugurací rozpačité reakce, že se napodruhé již možná ucházet o úřad přímo volené hlavy státu nebude a „nabíjí“ tím dopředu případným konkurentům.

„Ono to vyplývá především z toho, jak vnímám pozici prezidenta. Já ji skutečně nevnímám jako prestižní místo, které člověka zavede na pěkná místa a umožní mu, aby se s ním zacházelo jako s privilegovanou osobou, já ji vnímám jako službu, která je plná práce,“ vysvětluje nyní Pavel.

A své původní vyjádření mírní a uvádí na pravou míru. Druhou kandidaturu Pavel nevylučuje. „Pokud si představím, že s podobnou intenzitou, která možná, až se to stabilizuje, bude možná trochu nižší, ale přece jen bude to stále intenzivní činnost, tak pokud bude trvat 5 let, tak je to skutečně na jednoho člověka až až. Já tím dopředu nechci říkat, že to bude 5 let, protože nechci říkat nikomu už dopředu výhodu. Každopádně jsem připraven dělat tu práci plnohodnotně a uvidíme, jak na tom budu, dejme tomu, za 4 roky.

V rozhovoru se vrátil i k inauguraci a ke svému projevu. „Já jsem nemluvil ani s jedním z nich po inauguraci nebo po tom projevu,“ uvedl Pavel k exprezidentům Zemanovi a Klausovi.

„Mně se nezdál ten projev být tvrdý, mně se zdál být realistický, pravdivý. Já myslím, že by asi měly být věci pojmenovávány pravými jmény. Pokud je neustále balit do nějaké přílišné korektnosti, tak nebudou mít ten efekt,“ uvedl Pavel s tím, že během inaugurace se nechtěl nikoho dotknout ani ho urazit, ale měl pocit, že některé věci v minulosti prostě „nebyly dobře“.

Pavel v projevu mluvil o konci chaosu, populistech či o tom, že pravda zvítězila. „Pokud jde o hodnocení toho období minimálně těch posledních 10 let Miloše Zemana, někdy se uvádí také 20 let, tak tam skutečně je hodně kritiky, která zaznívá a mnoho lidí to zvolení vnímalo jako jistý předěl. Já samozřejmě se budu snažit, aby to byl předěl, protože to chci dělat jinak,“ dodal pro Info.cz Pavel.

Video  Zákulisí inaugurace prezidenta Petra Pavla  - Facebook prezidenta Petra Pavla
Video se připravuje ...

amba ( 28. března 2023 16:55 )

pravda, pravda, pravda.....

amba ( 28. března 2023 16:54 )

omyl vy nádhero, čím byla dáma vzdělanější tak se starala o sebe a ne že běhala jak slepice před "generálem" jo generálka

pindal ( 25. března 2023 21:36 )

Týká se ho to velmi a týká se to všech Čechů.Koho jsme si vlastně zvolili?

pindal ( 25. března 2023 21:29 )

Věřím,že tam kde žili osobnosti se paní Pavlová nemusí cítit dobře.A Pavel?Co chce ona to chci i já.

Romanoo ( 24. března 2023 09:19 )

A to je vše , co vám stačí ? Je to snad módní přehlídka , nebo prezident .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa