Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aby ušetřil, zatopil grilem a svíčkami: V paneláku ve Větřní přiotrávil šest lidí, hledá ho policie!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Václav Burian)
Autor: VaB - 
4. října 2022
10:38

Zatím neznámý „topič“ chtěl zřejmě ušetřit na energiích a proto si v bytě v panelovém domě ve Větřní zatopil po svém. Zapálil si čajové svíčky a gril. Jenže v nevětraném prostoru se začal hromadit oxid uhelnatý a ten přiotrávil šest lidí.

Případ vyšetřují policisté z obvodního oddělení ve Větřní. Pachatele policisté zatím nemají. Tomuto člověku byla v panelovém domě v Šumavské ulici zřejmě zima a rozhodl se, že si v bytě zatopí. Vybral si ale poměrně nevhodnou formu.

Místo toho, aby zapnul topení, si rozdělal v grilu oheň a k tomu přidal ještě čajové svíčky. „Už ale nedomyslel, že při topení v uzavřených prostorech je důležité mít zajištěný přívod čerstvého vzduchu. V bytě tak vznikal ve velké koncentraci oxid uhelnatý, který přiotrávil všech 6 osob, které se v bytě spolu s ním nacházely,“ popsal mluvčí Miroslav Šupík.

Nakonec čtyři z nich musela do nemocnice přepravit záchranná služba. Jestli chtěl pachatel ušetřit na energiích, tak se mu to teď může pěkně prodražit. „V případě dopadení a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodal Šupík.

Policisté zároveň apelují na to, aby při vytápění nevětraných prostorů pomocí uhlí, plynu nebo dřeva měli zajištěný přívod čerstvého vzduchu. Můžou tak předejít nebezpečným komplikacím s otravou oxidem uhelnatým.

Video  V Urbánkově ulici v pražských Modřanech došlo v noci z 25. na 26. prosince k hromadné otravě oxidem uhelnatým. Přítomnost záchranářů si vyžádalo 32 osob, 27 z nich muselo do nemocnic. (26. prosince 2021)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

gjim ( 5. října 2022 08:57 )

Tak ať je nastěhujou na řeku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání