Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Student Tomáš o nehodě v Bratislavě: Těla létala vzduchem, viděl amputovanou nohu!

Autor: VaB - 
4. října 2022
05:00

Jedním ze svědků tragické nehody v Bratislavě je i student Tomáš Blahuta z Piešťan. Byl mezi prvními, kdo volal na tísňovou linku, operátorce říkal, kdo žije a kdo už ne. Na místě nehody viděl i nohu, která byla nárazem amputovaná některé z obětí. Řidič superbu vjel do lidí na zastávce, celkem zemřelo pět lidí, šoféra policie zadržela. Řídil pod vlivem alkoholu.

K tragédii došlo v neděli večer na zastávce MHD Zochova v centru Bratislavy. Osobní auto, které řídil vysoce postavený funkcionář Dušan Dědeček, vlétlo v plné rychlosti do zastávky plné lidí. Na té tou dobou čekal i mladý student žurnalistiky Tomáš Blahuta. Dědeček později nadýchal 1,6 promile alkoholu v dechu. 

Tomáš byl o víkendu se svou rodinou v Piešťanech, kam za nimi jezdí o víkendu. V neděli se pozdě večer vracel zpět na internát do Bratislavy. Na osudnou zastávku přijel spojem č. 93 a pak se vybral ke sloupku s jízdními řády. „Krátce nato, možná po uplynutí 5 až 10 sekund, jsem slyšel ohlušující ránu. Otočil jsem se a viděl jsem auto, které v obrovské rychlosti narazilo do skupiny lidí, kteří teprve před chvilkou vystoupili spolu se mnou z autobusu," popsal serveru PlusJedenDeň student Tomáš.

Video  Policie vede řidiče Dušana Dědečka po nehodě na toxikologické vyšetření  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Auto v plné rychlosti kolem něj proletělo asi ve vzdálenosti jeden a půl metru. „Zpod kol se mu jiskřilo. Zmizelo v blízkém parčíku. Strašný byl pohled na lidi, jejichž těla doslova létala vzduchem," popisuje tragickou událost. Hasiči po příjezdu museli zpod auta vyprošťovat několik zraněných. 

Nehoda si vyžádala pět mrtvých - čtyři zemřeli na místě, 21letá žena zemřela na následky zranění v nemocnici. Tam skončilo i několik dalších kriticky zraněných chodců. 

Následně vytočil linku 112, kde musel pro operátorku „počítat“, kolik je na místě živých a mrtvých. „Několik osob stálo v šoku, jiní se snažili pomáhat zraněným. S těly jsme velmi nemanipulovali, pouze kontrolovali stav. Hrozný byl zážitek, když jsem se potkal nohu, kterou zřejmě náraz auta amputoval," vyprávěl o strašlivém zážitku.

Na závěr doplnil, že mezi oběťmi nejsou jen studenti, ale i starší lidé. „Řidiče jsem neviděl, věnovali jsme se obětem nehody,“ dodal. Jak sám říká, ten večer přežil jen díky souhře náhod.  

Video  Záběry z nehody v Bratislavě 
Video se připravuje ...

Uživatel_5567753 ( 4. října 2022 21:36 )

Ať dostane třeba 20let,tak si myslím že do týdne v base déle nedozije...

karel medak ( 4. října 2022 12:33 )

Zabil tolko neviných ludí, že mu budú peniaze v žalári k ničomu - prostě po Súdu pojdě na Smrť...

verím, že sa nájdě Recidivista ktorý ohlasí skon OBESENÉHO...

karel medak ( 4. října 2022 12:30 )

Poviem to po Anglicku - VRAH a VODIČ Superba Dědeček - SKAPE v Žalári, nikt mu tam nezaistí bezpečnost a už teraz je skoro mrtvy...

Ozajstná spravodlivosť...

ANOrozkradanidotaci ( 4. října 2022 11:53 )

V USA by dostal trest smrti nebo několikanásobné doživotí (podle kterého státu).

nemocna ( 4. října 2022 11:51 )

Pod vlivem alkoholu by se mělo brát zabití autem při autonehodě jako vražda a i tak soudit, za tolik mrtvých a těžce raněných by z kriminálu neměl vylézt do konce života škoda že není trest smrti dostal by jej ihned at je kdo je náfuka arogantní a agresivní politik ted je jen a jen VRAH

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání