Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Podcast: Lucii (†20) v Ostravě našli zavražděnou a znásilněnou, vraha nikdy nevystopovali!

Video se připravuje ...
Autor: jel - 
3. října 2022
05:00

Dvacetiletou Lucii objevili v prosinci roku 1997 znásilněnou a zavražděnou v lesním porostu v Moravskoslezském kraji. Přestože policisté vyslechli více než 1000 osob, její smrt zůstává dodnes nevyřešená. Detaily o smutném případu se dozvíte v bonusové epizodě pořadu Za katrem, kterou si pro vás připravily moderátorky Insta Crime Podcastu.

Mrtvé tělo Lucie Vinarské objevil náhodně 14. prosince 1997 v ranních hodinách pejskař mezi ostravskou městskou částí Proskovice a obcí Krmelín. Muž se nejprve domníval, že se jedná o umělou figurínu, pak ale zjistil strašnou pravdu, šlo o zavražděnou mladou ženu.

Vyslechnuto bylo přes tisíc osob

Dne 13. prosince Lucie oslavila svůj svátek s rodiči a poté se vydala do klubu Sklep v Ostravě. Dívka byla naposledy viděna kolem třetí hodiny ranní. Dál o ní nikdo nic neslyšel, a až následující den byla nalezena zavražděná. Pitva následně ukázala, že byla Lucie před smrtí znásilněná a pachatel ji zřejmě uškrtil.

Kriminalisté se případem intenzivně zabývali a v průběhu let vyslechli více než 1100 osob, některé dokonce opakovaně. Mnoha lidem byly odebrány vzorky DNA. Bohužel se ani tak nepodařilo vraha Lucie najít. I přesto, že se policie k případu opakovaně vracela, Luciina smrt zůstává i nadále nevyřešena. Před časem byl sice při jednom zásahu mezi narkomany nalezen dívčin občanský průkaz, ale ukázalo se, že ho mladá žena ztratila už dávno před smrtí.

Vražda už je promlčená 

Před pěti lety došlo k promlčení činu a pachatel už nikdy nebude za vraždu trestně odpovědný. Trest nehrozí ani případným svědkům, kteří o případu něco ví a dosud to neoznámili. Blízcí Lucie by si však zasloužili znát pravdu.

Více o strašném a dodnes nevyřešeném případu se dozvíte v novém dílu bonusového pořadu Za katrem. Ten si pro vás připravily moderátorky Insta Crime Podcastu Tereza a Petra. Pořad Za katrem vychází každé druhé pondělí a nově se bude každý díl věnovat právě nevyřešeným případům, jedná se o neobjasněné vraždy, podezřelá úmrtí i zmizení.

Video  Za katrem: Lucii (†20) v Ostravě našli zavražděnou a znásilněnou, vraha nikdy nevystopovali!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání