Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Horor v Bratislavě: Auto smetlo lidi na zastávce, 5 mrtvých! Těla letěla vzduchem, řidič nadýchal!

Aktualizováno -
3. října 2022
13:14
Autor: ČTK, VaB - 
3. října 2022
06:18

Obrovská tragédie se stala v neděli kolem desáté hodiny večer v centru Bratislavy. Do zastávky MHD plné lidí vjel řidič osobního automobilu. Pět lidí zemřelo a pět se zranilo. Řidič byl pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,6 promile a po nehodě se choval agresivně. Auto skončilo v keři za zastávkou. K tragédii se vyjádřila i slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. 

„Po příjezdu na místo události museli hasiči vysvobozovat osoby z vozidla i zpod vozidla,“ uvedli hasiči. Na zastávce bylo podle hasičského sboru v době tragédie vícero osob. Zmíněnou zastávku Zochova využívají autobusové spoje, které spojují centrum slovenské metropole například s největším sídlištěm Petržalka.

Čtyři lidé zemřeli na místě, šest jich skončilo v nemocnici, tři z nich v kritickém stavu. Slovenská policie v pondělí v poledne ale informovala, že v nemocnici svým zraněním podlehla jednadvacetiletá žena. 

Podle serveru Topky.sk seděl v autě otec se synem, řídit měl otec, který před jízdou prý požil alkoholické nápoje. Vůz narazil do lidí v zastávce a ujel několik desítek metrů přes přilehlý park, než se zastavil o strom. Trosky z auta skončily na místě nehody poházené na ploše přibližně 100 metrů, mezi nimi ležela i těla několika obětí.

Auto měl řídit generální sekretář Deaflympijského výboru Dušan Dědeček.

Řidič podle policejního prezidenta Štefana Hamrana nadýchal 1,6 promile alkoholu, policie ho zadržela. Podle Hamrana vystupoval agresivně vůči policistům i zdravotníkům. S vozidlem patrně výrazně překročil maximální povolenou rychlost. Šéf policie uvedl, že na místě nehody nejsou zřejmé stopy po brzdění.

Ministr vnitra Roman Mikulec řekl, že mezi oběťmi jsou mladí lidé, někteří z nich podle něj měli měli dnes poprvé nastoupit na vysokou školu.

Podle svědka serveru Pluska.sk se auto vyřítilo ze zatáčky a napálilo přímo do lidí. Podle primátora Bratislavy Matúše Valla byli na zastávce převážně mladí lidé, měli čekat na autobus na internát. „Musíme mít nulovou toleranci k alkoholu za volantem a vyjadřuji přesvědčení, že opilý řidič nevyvázne jen s podmínkou. Zničil jednou nezodpovědností osud mnoha rodin,“ dodal Vallo. Rodinám obětí také vyjádřil soustrast.

VIDEO: ŠOKUJÍCÍ ZÁBĚRY PŘÍMO Z NEHODY - OHNIVÁ ČÁRA A ŽÁDNÉ BRZDĚNÍ >>>

„Staroměstská ulice dneska platí za aroganci tu nejvyšší cenu. Zatím čtyři oběti a deset mladých lidí v kritickém stavu je daň za omamné látky – alkohol a nepřiměřenou jízdu,“ napsala na svém profilu na Facebooku starostka bratislavského Starého Města Zuzana Aufrichtová.

„Vyjadřuji upřímnou soustrast rodinám, blízkým a přátelům obětí tragické autonehody, která se odehrála v neděli v noci, na zastávce MHD v bratislavském Starém Městě. Všem zraněným přeji co nejrychlejší zotavení,“ vyjádřila se k tragické nehodě prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová. Dodala, že alkohol za volant nepatří a za volantem by se každý řidič měl chovat zodpovědně. 

Štefan Hamran řekl, že policie bude usilovat o zpřísnění postihů pro osoby řídící pod vlivem alkoholu. Řízení motorových vozidel s více než jedním promile alkoholu je v zemi trestným činem; provinilci ovšem podle dostupných informací obvykle nekončí ve vězení a z trestního řízení vyváznou s podmínkou nebo peněžitým trestem. Zatím není známo, zda policie bude nedělní případ posuzovat jako některý z přísněji trestaných skutků.

Video  Ve Vysočanech shořelo lamborghini za 11 milionů.  - David Malík
Video se připravuje ...

Yarda ( 3. října 2022 13:00 )

...Řidič ... po nehodě se choval agresivně...
Že prý to byl nějaký papaláš. Tak se zkusím vsadit, že soud, pokud bude vůbec nějaký skončí tak, že mu soudce pohrozí prstem a sdělí mu rozsudek: "Ty ty ty zlobivý chlapče, ještě jednou a bude to po druhé".

Jan Kocián ( 3. října 2022 10:13 )

Řidič dělal pro postižené, včera mnoho postižených udělal a pár lidí zabil.

marcelinka007 ( 3. října 2022 09:55 )

nejmíň 10let kriminálu, je to vražda a nic jiného a dokonce 4 lidí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání