Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horor v Bratislavě: Auto smrti řídil vysoký funkcionář, který byl po nehodě agresivní! Co řekl jeho zaměstnavatel?

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
3. října 2022
20:19
Autor: VaB, shp - 
3. října 2022
09:19

Pět mrtvých a několik zraněných, tři z nich navíc v kritickém stavu. Za tragickou nehodou v Bratislavě zřejmě stojí opilý a agresivní řidič Superbu. Před jízdou se údajně opil a pak sednul za volant, přičemž vedle sebe měl navíc syna! Hororovou nehodu vyšetřují policisté, šofér vlítl do zastávky plné lidí. Řidičem má být vysoce postavený sportovní funkcionář Dušan Dědeček! 

K nehodě došlo v neděli kolem desáté hodiny večer. Řidič Škody Superb vjel do zastávky MHD Zochova, která byla tou dobou plná lidí. Srazil několik lidí, těla vlivem silného nárazu letěla vzduchem. Celkem si tak tragická nehoda vyžádala pět lidských životů a pět zraněných, tři z nich jsou v kritickém stavu. Jednou z obětí je i 21letá žena, která zemřela v nemocnici. 

Záchranáři společně s hasiči se jim brzy po nehodě snažili pomoci, avšak marně. Některé oběti byly navíc zaklíněné pod havarovaných vozidlem. To se zastavilo až zhruba sto metrů od zmíněné zastávky v parku, kde narazilo do stromu. Trosky byly v noci poházené po celé ulici, mezi nimi ležela i těla sražených nevinných lidí.

Video  Policie vede řidiče Dušana Dědečka po nehodě na toxikologické vyšetření  - noviny.sk
Video se připravuje ...

Řidič nadýchal

Podle slovenského ministra vnitra Romana Mikulce byl řidič pod vlivem alkoholu. „Podle aktuálních informací, kterými disponuji, byl řidič pod vlivem alkoholu,“ uvedl ministr na Facebooku. Dodal, že zdravotníci aktuálně bojují o životy těžce zraněných, které se snaží zachránit. „Věřím a pevně doufám, že se jim to podaří,“ doplnil.

Server Topky.cz uvedl, že řidičem má být generální sekretář Deaflympijského výboru Dušan Dědeček, jeho syn Lukáš ve výboru funguje jako kontrolor. I on je mezi kriticky zraněnými. 

VIDEO: DĚSIVÉ ZÁBĚRY Z NEHODY - OHNIVÁ ČÁRA A ŽÁDNÉ BRZDĚNÍ! >>>

Podle policejního prezidenta Štefana Hamrana řidiče policisté ještě v neděli zadrželi, nadýchat měl 1,6 promile alkoholu! Na místě činu se navíc podle policejního šéfa choval arogantně. „Choval se agresivně. Je pro nás zarážející, že někdo, kdo způsobí nehodu, se chová agresivně vůči policistům a záchranářům, kteří na místě zasahují,“ popsal Hamran na tiskové konferenci. Spolujezdec, kterým je jeho syn, byl také opilý – nadýchal jednu promile. Řidič skončil v nemocnici, ze které byl ale propuštěn. 

K tragédii, kterou měl způsobit Dědeček, se vyjádřil i jeho zaměstnavatel - Deaflympijský výbor Slovenska (DVS). Ten rodinám pozůstalých vyjádřil soustrast. „Výkonný výbor DVS intenzivně pracuje na dalším řádném fungování DVS a zejména na tom, aby sportovci se sluchovým postižením nebyli ovlivnění touto tragédií,“ dodal jeho prezident podle webu Čas.sk.

Syn mluvit nechtěl

Bližší informace ale k nehodě neposkytl. „Vzhledem k tomu, že DVS má jen zprostředkované mediální informace k této věci a z úcty k obětem této tragédie a všech zainteresovaných osob nám nepřísluší se k této věci blíže vyjadřovat,“ uzavřel. FTV Prima mluvila i se synem muže, který nehodu způsobil. „Nemám vám co říct. Otec je v nemocnici...,“ řekl jí.

Dokumentování tragické nehody pokračovalo i brzy ráno. Slovenští policisté také ve velkém žádají možné svědky této události. Přihlásit se mohou i do zpráv na jejich Facebooku.  

Video  Hororová nehoda v Bratislavě: Auto řídil sportovní funkcionář Dušan Dědeček  - TV Nova Official
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 4. října 2022 16:13 )

Správně. A ještě bych zakázal dětem studovat.

bizon_pepa ( 4. října 2022 16:12 )

To si nemyslím. Spis byli policajti tak vydření, ze mu dali taky. Možná kdyby to hráli na to, ze si v autě přesedli.

pajato73 ( 4. října 2022 13:21 )

asi proto, ze kdyby byl strizlivy a dovolil jet opilemu, tak by ho cekal taky vysoky trest.

lukim ( 4. října 2022 05:09 )

Bohužel k tomu zřejmě směřujeme

lukim ( 4. října 2022 05:06 )

Naštěstí piráti zatím nemají nikde větršinu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání