Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ztraceného pejska v Pardubicích srazilo auto: Strážníci ho předali ustaranému majiteli

Autor: pma - 
2. října 2022
16:34

Strážníci městské policie v Pardubicích se v pátek večer vydali na pomoc zraněnému pejskovi, kterého srazilo auto. Poté, co bylo zvíře odchyceno a ošetřeno, chtěli strážníci pátrat po majiteli, ten se jim ale mezi tím na operační středisko ozval sám. Zraněného chlupáče si ještě ten večer převezl zpátky domů.

Ztratit svého milovaného čtyřnohého přítele je noční můrou snad všech pejskařů. Jedním z nich byl i pan Jan K. z Pardubic. Tomu se v pátek večer zaběhl pejsek.

Pejska musel ošetřit veterinář

Policisté tamní městské policie přijali v pátek večer hlášení, že kdosi v centru srazil čtyřnohého chlupáče. „O půl desáté v noci jsme přijali oznámení o malém psíkovi, kterého v Gorkého ulici srazilo auto. Strážníci a psovod zraněného pejska skutečně našli a odchytili,“ popisují případ strážníci.

Zraněnému zvířeti byly následně na veterině ošetřeny zadní nohy, které si v důsledku srážky poranil. Když strážníci viděli, že je pes relativně v pořádku, chtěli samozřejmě najít jeho páníčka. „Už jsme chtěli vypisovat inzerát, který by pátral po majiteli, ale ten se mezitím ozval sám na operační středisko, kde se dozvěděl, co se stalo a kde si psa může vyzvednout,“ uvádí policie.

Vše dobře dopadlo

Majitel si pro chlupáče ještě ten večer přijel. „Všem zúčastněným moc děkujeme. Pes nám utekl nám ze zahrádky z vnitrobloku. Využil asi situace, když odcházel soused. Ještě jednou díky všem,“ poděkoval na sociálních sítích strážníkům páníček zaběhlého psa. Celá událost měla ve výsledku šťastný konec.

Video  Podcast: V zemi plné nástrah našel Jakub čtyřnohou lásku, do Čech ji vezl přes půl světa.  - Ivan D. Hladík, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání