Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pitbulteriér napadl v Přezleticích menšího psa: Místní se bojí, případ řeší policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: VaB - 
16. září 2022
13:57

Pitbul v Přezleticích nedaleko Prahy měl napadnout menšího psa. Jeho majitelka (76) se ho snažila bránit, pes ale po převozu na veterinu zemřel. Případ vyšetřuje policie, místní se bojí chodit ven.

K útoku došlo v pondělí odpoledne. Starší žena venčila svého boloňského psíka, když v tom z nedaleké zahrady vyskočil velký pitbulteriér. Následoval útok na o dost menšího psa. Majitelka svého psa chtěla bránit, utrpěla při tom ale drobnější zranění na ruce.

Volání o pomoc naštěstí přivolalo sousedy. Podle serveru iDnes.cz, který o případu informoval, se jednomu z mužů povedlo agresivní zvíře odtáhnout, pes ale přetrhl obojek a znovu se na malého psa vrhl.

Na druhý pokus bylo už zvíře chyceno pod krkem a nohama a povedlo se jej odtáhnout. Majitelka agresivního pitbula si nechtěla připustit, že by to její mazlíček udělal. Údajně prosila policisty, aby ho nemusela utratit.

Podle mluvčí středočeské policie Barbory Schneeweissové případ řeší jako přestupek proti občanského soužití. Napadený pes byl převezen na veterinární kliniku, tam ale zemřel. „Opravdu se bojíme. Máme malé děti a pořád není jasné, jak se ten pes dostal ven,“ popsala pro iDnes jedna z obyvatelek.  

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání