Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děsivá vražda zlatnice v Případech 1. oddělení: Komplikace kvůli zranění Hanuše i Vetchého!

Autor: pma - 
4. října 2022
05:00

V pondělí večer odvysílala Česká televize další díl z nové řady seriálu Případy 1. oddělení. V té se pražská mordparta zabývala nálezem těla zavražděné zlatnice, kterou pachatelka zabila poměrně drastickým způsobem. V předminulém díle se do seriálu vrátil Miroslav Hanuš alias major Josef Korejs a společně a vedoucím Kozákem (Ondřej Vetchý) jim dal díl s názvem Řetízek velmi fyzicky zabrat. „Do smíchu mi fakt nebylo,“ přiznal bolest Vetchý.

Nejnovější díl úspěšného seriálu České televize Případy 1. oddělení nesl název Řetízek. Ten popisoval skutečný případ z roku 2014. Tehdy šla bývalá barmanka a čerstvá maminka, která ovšem měla nepěknou drogovou minulost, ke své známé zlatnici Ludmile B. pod záminkou ukázání narozené dcerky a prodloužení řetízku.

Roubík, igelitový pytel i kravata

Právě ten posloužil pražské mordpartě jak v seriálu, tak i ve skutečnosti jako jeden z hlavních důkazů, že vraždu šperkařky spáchala Martina Moláčková. Šperk byl na místě činu nalezen pod gaučem a byl přetržený, což nasvědčovalo tomu, že v bytě došlo k zápasu.

Moláčková potřebovala peníze na drogy a splacení svých dluhů, tak se rozhodla známou brutálně zavraždit. Nejprve ženu několikrát udeřila do hlavy, pak jí do úst vtlačila roubík, na hlavu dala igelitový pytel a vše následně utáhla pánskou kravatou, kterou na koncích ustřihla. Za hrůzný čin ji soud poslal do vězení na 17,5 roku. Proti rozsudku se Moláčková sice odvolala, soud její žádosti ale nevyhověl.

Herci při natáčení trpěli

V předminulém díle se do seriálu vrátil major Josef Korejs, kterého hraje Miroslav Hanuš. Zajímavostí je, že se herec v době natáčení tohoto dílu velmi ošklivě zranil. „Loni v listopadu na zájezdě s divadlem v Bratislavě jsem při představení upadl a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání