Dívku z Příbora na Novojičínsku nalezli její rodiče v sobotu 12. února večer v bezvědomí v koupelně. „Událost byla operačnímu středisku nahlášena jako diabetické kóma, protože se dítě s cukrovkou léčí. Záchranáři, kteří jsou vybaveni detektory oxidu uhelnatého, však po svém příjezdu zjistili, že v místnosti, kde se nalézal také plynový ohřívač, je vysoká koncentrace tohoto smrtícího plynu a život ohrožující stav pacientky je způsoben právě jím,“ uvedl v prohlášení tiskový mluvčí záchranářů Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Školačku záchranáři přenesli do bezpečných prostor a byla jí poskytnuta přednemocniční neodkladná péče. Následně byla transportována do nemocnice v Ostravě. „Na místě bylo záchranáři vyšetřeno ještě několik dalších osob, které se v prostorách domu nacházely, ale tyto mohly být ponechány na místě události,“ uzavřel.

VIDEO: V Urbánkově ulici v pražských Modřanech došlo v noci z 25. na 26. prosince k hromadné otravě oxidem uhelnatým. Přítomnost záchranářů si vyžádalo 32 osob, 27 z nich muselo do nemocnic. (26. prosince 2021)

Video
Video se připravuje ...

V Urbánkově ulici v pražských Modřanech došlo v noci z 25. na 26. prosince k hromadné otravě oxidem uhelnatým. Přítomnost záchranářů si vyžádalo 32 osob, 27 z nich muselo do nemocnic. (26. prosince 2021) Václav Burian