Dana si zažila v životě mnohé. Když její přítel zjistil, že je těhotná, donutil ji jít na potrat, ten jí naštěstí lékaři rozmluvili a ona se s ním rozešla, aby nezjistil, že je stále těhotná. Díky tomu je na světě Terezka, která dnes chodí do páté třídy a až bude velká, bude zubařkou. I přes negativní zkušenosti s lidmi Dana pomáhá. Ve vyškovské charitě pracuje jako pečovatelka.

Fotogalerie
14 fotografií

Přání

Jejich bydlení ve starém domě po rodičích je v dezolátním stavu. Dana a Terezka žijí v základních podmínkách. Jeden pokoj slouží jako obývák, ložnice i dětský pokojíček. Další pokoj je nedodělaný a Dana na jeho renovaci ani nemá finance. I přes to by si přála žít důstojně a mít kuchyň a pokojíček pro Terezku. Ta by si zase přála, aby se maminka netrápila, kvůli tomu, že není vše opravené, a prostě to opravené bylo... Jak si designérky poradí se starým vlhkým domem, ve kterém je vše původní a navíc v časovém limitu pouhých 5 dní?

Co na to designérky?

Bohužel se ukázalo, že nedokážeme realizovat dispoziční úpravu tak, aby mohla vzniknout oddělená ložnice pro Danu a samostatný obývací pokoj. Obnášelo by to bourání tlusté nosné stěny, což prostě nebylo technicky možné. Celkem snadno jsme ale vymyslely takové řešení, abychom získaly oba prostory, oddělily jsme je alespoň vizuálně, a Dana tak měla vlastní kousek soukromí. A pro Terezku mohl vzniknout samostatný pokojík, který si tolik přála. Třešničkou na dortu už potom byla nová velká kuchyň, kde mohou obě společně kralovat.

Zásadním problémem celého domu je zvýšená vlhkost, která je dána nejenom stářím budovy, ale také chybějícím systémem izolací a pak také nedostatečným vytápěním prostor. Trochu nás děsilo, co objevíme po demontáži kuchyňské linky, protože stěna za ní přiléhá zvnějšku na terén, a tedy vlhkost v tomto místě byla dle očekávání enormní.

Pro Danu s Terezkou jsme zvolily moderní a svěží styl interiéru, kde prim hraje bílá barva s dramatickými kontrastními akcenty v černé. Do Terezčina pokoje jsme zvolily kombinaci romantických dívčích prvků, jako třeba postel s nebesy, světelné řetězy či chlupaté koberce, a industriálních detailů v podobě cihlového motivu na stěnách nebo neonového nápisu nad postelí. Danina ložnice, která současně slouží jako obývací pokoj, je laděna do trošku tmavších tónů, ale prim stále hraje bílá a černá, v tomto případě doplněná ještě přírodním odstínem dubového dřeva a drobnými detaily ve zlaté barvě. Tu reprezentuje hlavně fantastické zrcadlo s motivem motýlů. Hlavní dominantu prostoru tvoří policová sestava, která vytváří optický předěl mezi jednotlivými zónami v této místnosti.“ prozradily designérky.

Premiérový díl Jak se staví sen uvidíte v pondělí 31. ledna ve 21:40 na Primě.