Olga Kočková, pocházející z provazochodecké rodiny, zemřela na selhání srdce po několikaletém boji s vážnou nemocí, kvůli níž se vzdala i své práce na pražském Výstavišti. Svého muže provázela dlouhé roky při společných cestách s atrakcemi po Evropě i zbytku světa, podle slov blízkých byla tím, kdo v rodině představoval pevný bod. „Byla to babička a máma, jak má být. Vždy byla tím, kdo držel rodinu pohromadě, dokázala zklidnit vášně i pohladit. I když jsme věděli, že je vážně nemocná, a měli čas se na její odchod připravit, stejně to bolí,“ řekl Blesku za vnoučata Václav Kočka nejml. (31). 

Rodina zveřejnila také parte s citátem „Srdce znavené přestalo bít, budiž ti, drahá maminko, za všechno vřelý dík“ a datem posledního rozloučení, které se bude konat 23. února od 11 hodin v Břevnovském klášteře, uložena pak bude v rodinné hrobce v Řepích. Tam nalezl poslední odpočinek také její syn Václav Kočka ml., jehož 9. října 2008 zastřelil v pražské restauraci Monarch podnikatel Bohumír Ďuričko. Její vnuk, Jan Kočka ml. (†28), který zemřel při tragické autonehodě v září 2018 na dálnici D11, když vjel do protisměru, je pochován na Olšanských hřbitovech. Lze očekávat, že pohřeb bude, stejně jako každé rozloučení se zesnulým z rodiny Kočkových, velkolepý a že dorazí stovky smutečních hostů včetně řady celebrit.

Parte Olgy Kočkové.
Autor: Instagram

Pohřeb Jana ml. a Václava st.

Když roku 2018 pohřbívali Kočkovi Jana Kočku mladšího, byl stejně jako při pohřbu zastřeleného Václava Kočky ml. připraven barokní smuteční kočár, jejž vezlo šest černých koní. Před kostelem Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde smuteční obřad probíhal, stála i sanitka a několik lékařů záchranné služby - to pro případ, že by někoho z hostů přemohl žal.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Jana Kočky (†28): Kočár s rakví, průvod Prahou a emoce rodiny! redakce Blesk

Celý pohřeb se nesl ve znamení pompéznosti - cestu smutečním hostům už před kostelem vysypali okvětními lístky rudých růží, stejně tak byla upravena i cesta na hřbitově k hrobce. Na pohřeb tehdy dorazila řada známých tváří včetně Michala Suchánka či Richarda Genzera, modelky Andrey Verešové či tehdejšího poradce Miloše Zemana Martina Nejedlého. Na pohřbu živě zazpívali Michal David či Daniel Hůlka - ten stejně jako na pohřbu jeho strýce deset let předtím zapěl Ave Maria. 

S pohřby v rodině Kočkových se pojí také pompézní smuteční průvody, ty si už v minulosti vyžádali také omezení dopravy. Při pohřbu Jana Kočky ml. šel průvod Vinohradskou ulicí na Olšanské hřbitovy, při spouštění rakve do hrobky pak bylo vypuštěno několik holubic. Pohřeb tehdy vyšel podle informací Blesku zhruba na dva miliony korun. Když rodina pohřbívala Václava Kočku ml., průvod se vydal z areálu Břevnovského kláštera po Bělohorské ve směru z centra a dále až na hřbitov v Řepích.

V dubnu 2020 přišla rodina Kočkových o dalšího důležitého člena rodiny, Josefa, bratra hlavy klanu Václava Kočky nejstaršího. Jeho pohřeb proběhl stejně jako nastávající pohřeb Olgy v kostele sv. Markéty na Břevnově. Přestože Josef zemřel v době koronavirové pandemie, kdy mj. pro pohřby platilo omezení, i s ním se přišly rozloučit desítky lidí. 

Fotogalerie
85 fotografií