Olga Kočková zemřela v noci na středu, nejspíš na selhání srdce. Byla manželkou Václava Kočky staršího, jenž od poloviny 60. let provozoval na pražském Výstavišti Matějskou pouť. 

Olga pocházela z provazochodecké rodiny. V rodině Kočkových byla považována za starostlivou matku, babičku i prababičku, která rodinu nejen v těžkých chvílích stmelovala. A že těžkých chvil zažila víc než dost. 9. října 2008 byl zavražděn její syn Václav Kočka mladší (†40), v pražské restauraci Monarch ho zastřelil podnikatel Bohumír Ďuričko. 

O deset let později, v září 2018, přišla i o svého vnuka Jana (†28), syna jejího druhého potomka Jana staršího. Zemřel při tragické autonehodě, kterou způsobil, na dálnici D11. Další tragédie postihla rodinu, když jejímu vnukovi Václavu Kočkovi nejmladšímu zemřel teprve šestidenní syn Vašík. 

V posledních letech měla také důvody k radosti - právě Vaškovi nejmladšímu se totiž narodila dcerka Mia, které jsou teď tři roky, a loni v březnu přivítali s manželkou Nicol na svět ještě jednovaječná dvojčata, holčičky Liu a Sofiu. O další vnoučata se postarali její dcera Olga a syn Jan. Těm všem teď bude Olga moc chybět.

„Držela rodinu pohromadě”

„Byla to babička a máma, jak má být. Vždy byla tím, kdo držel rodinu pohromadě, dokázala zklidnit vášně i pohladit. I když jsme věděli, že je vážně nemocná, a měli čas se na její odchod připravit, stejně to bolí,“ řekl Blesku za vnoučata Václav Kočka nejml. (31). Poslední rozloučení se bude konat 23. února na Břevnově.

Video
Video se připravuje ...

Václav Kočka nejmladší se oženil s Nicol Findejsovou Instagram, Facebook

Fotogalerie
47 fotografií