Úvodní díl nového seriálu Na vlnách Jadranu, co vyšetřování v tuzemské kotlině přesunul do slunečného Chorvatska, kde se kromě různých detektivních zápletek řeší i hlavní linka se záhadnou smrtí lásky hlavního hrdiny, kterou ztvárnila Sandra Nováková (41), sledovalo v průměru 1,17 milionů diváků starších 15 let. To byl v této divácké skupině nejlepší výsledek ve středečním prime time - tedy v hlavním vysílacím čase po 20:00. A to je výsledek více než solidní.

Jenže ruku na srdce - konkurence, co proti nového seriálu FTV Prima stála, nebyla příliš velká. ČT1 už asi posté reprízovala Četnické humoresky - a i když jsou oblíbené, milionovou sledovanost už zkrátka mít nemohou. Umístily se na druhém místě s 649 tisíci diváků. Na třetí příčce se umístila novácká Výměna manželek, která se tentokrát točila kolem ožehavého tématu tranzice jednoho z partnerů. Na tuto reality show se ale dívalo jen 525 tisíc lidí.

Video
Video se připravuje ...

Matěj Hádek: Vyšetřovatele hraju často, pomáhá to u policajtů! David Turek

K úspěchu Na vlnách Jadranu jistě přispěla i nedávná aféra herečky Evy Burešové (30), která si žertem stěžovala, že ona na rozdíl od svých hereckých kolegyň, co natáčejí právě v zahraničí, si musí vystačit v interiérech primáckých studií. Jak si proto seriál povede dál, to ukáže až čas.

Reakce diváků po prvním dílu totiž moc nadšeně neznějí. "Prostředí krásné, ale jinak se na to nedalo dívat, ani jsem nedokoukala," psala jedna divačka na oficiálních stránkách Primy - a její názor měl nejvíce souhlasných lajků. Na platformě ČSFD má první díl hodnocení pouhých 37%...
Fotogalerie
31 fotografií