Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Na náměstí Svobody zaparkoval očkovací kamion: Vakcína pro tisícovku zájemců denně

Autor: mat - 
4. ledna 2022
14:48

Na vůbec nejfrekventovanější místo, kde se denně potkají tisíce Brňanů, vsadila Společnost Podané ruce při hledání nového očkovacího centra proti covidu-19. Na centrální náměstí Svobody dorazilo pojízdné očkovací centrum. Zaparkovalo hned v sousedství morového sloupu, který měl obyvatele v minulosti chránit proti pandemiím.

Lidé se v Medical trucku mohou nechat očkovat proti covidu-19, s kapacitou až 1000 lidí denně. Na výběr jsou vakcíny společností Pfizer a Moderna. Nutná je registrace. Očkovací centrum na náměstí bude denně otevřené od 8 do 19 hodin s dvouhodinovou pauzou od 12 do 14 hodin.

„Nebude fungovat jako očkovací místo bez registrace, k tomu je určeno nedaleké centrum v Janáčkově divadle. I když kapacita je až 1000 lidí denně, předpokládáme, že jej bude využívat 500 až 700 lidí denně," uvedl ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil.

Centrum tvoří tři kamiony. V prvním z nich je registrační stanoviště, v druhém přípravna vakcín a očkovací místo a ve třetím čekárna pro očkované. „Kamion, v němž se očkuje, byl k očkování určen už dříve, i když šlo o očkování proti chřipce. Bylo nejrychlejší jej využít, jakékoliv jiné řešení by trvalo déle," dodal Vobořil.

Video  Starosta Brno-středu Vojtěch Mencl k očkování proti covidu na Náměstí Svobody  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Starosta: Ideální místo

Radnice Brno-střed vyšla úsilí neziskové organizace vstříc. „Chceme umožnit našim občanům se jednoduše naočkovat a tím přispět k zlepšení situace v Brně. Velká denní kapacita, každodenní provoz a také dostupnost v centru města jsou podle mého názoru velmi důležitými faktory, které udělají očkování přístupnějším,“ řekl starosta Vojtěch Mencl (ODS).

Očkování na náměstí Svobody potrvá do konce března. Společnost Podané ruce také uvede příští týden do provozu mobilní laboratoř, která bude schopna vyhodnotit až tisíc testů PCR denně.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa