Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Primář FN Brno: Je to dětská vlna! 14 malých pacientů, dva ve vážném stavu

Autor: Redakce Blesk.cz - 
14. prosince 2021
10:41

Důležitost vakcinace dětí proti covid-19 zdůrazňuje Fakultní nemocnice Brno (FN Brno). Přednosta Kliniky dětské anesteziologie a resuscitace Petr Šťourač upozornil, že počet hospitalizovaných dětí s covid-19 roste. Momentálně je jich v nemocnici 14, z toho dvě ve vážném stavu.

„V současné době máme v nemocnici s covid-19 celkem 14 dětí, z toho dvě jsou na ARO na umělé plicní ventilaci. Bohužel roste počet dětí s covidem-19 oproti jiným diagnózám. Na klinice dětských infekčních chorob prakticky každý příjem nyní souvisí s tímto koronavirem,“ uvedl pro ČT Šťourač.

Dvě děti ve vážném stavu

Přednosta proto jasně doporučuje vakcinaci i dětí. „Zaplať pánbů u nás zatím žádné dítě nezemřelo. Nicméně musím říct, že obě děti, které jsou nyní na ARO, jsou ve velmi vážném stavu. Tato vlna postihuje děti více než předchozí. Dá se proto říci, že jde o vlnu dětskou,“ doplnil Šťourač.

Jedno z dvojice dětí, které nyní leží na ARO, přitom mohlo být proti covid-19 již očkováno. „Je mu více než dvanáct let. U druhého dítěte vakcinace dosud nebyla možná, neboť nesplňuje hranici minimálně pěti let věku,“ vysvětlila mluvčí nemocnice Veronika Plachá.

Podle neoficiálního zdroje jde v jednom případě teprve o několikaměsíční batole.

Dětem hrozí následky

„Obecně platí, že určité predispozice, včetně obezity, průběh nemoci covid-19 výrazně zhoršují. Dostatek pohybu proto určitě doporučujeme nejen dospělým, ale i dětem,“ dodala Plachá.

Koronavirus může u dětí vyvolat závažnou reakci imunitního systému označovanou jako PIMS - multisystémový zánětlivý syndrom u dětí a mladistvých. Týká se přibližně 10-25 % dětí, bez ohledu na vlastní průběh nemoci.  

Syndrom způsobuje přehnaná reakce imunitního systému dítěte na prodělané onemocnění covid-19. Mezi jeho příznaky patří horečka, bolesti břicha, nevolnost, zvracení, průjem, zarudlý jazyk, oteklá víčka, začervenalé oči nebo různé kožní projevy. Vážnými riziky jsou neurologické problémy, poškození orgánů v těle, především srdce, plic, ledvin a jater.


VIDEO: Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně očkovala mimořádně i o víkendu 11. a 12. prosince.

Video  Fakultní nemocnice u Svaté Anny o víkendu mimořádně očkovala proti covid-19.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

UFO1 ( 14. prosince 2021 18:07 )

To si všimnul každý,že jde vlnu naprogramovanou na děti,jen MŠMT a učitelé děti nešetří,naopak 3 denní prázdniny by školy položily,po karanténa a isolaci zkou­šení,­zkou­šení­...hl­avně znamky,co se ve školství děje????

Prema M ( 14. prosince 2021 17:27 )

http­s://nas­tub.cz­/w/av1­vmaR­JGRi­ywn9N­CyWXbL

Kdy k tomuto videu přibudou tyto články?

Prema M ( 14. prosince 2021 16:08 )

Že by desinformace na státním webu? Celkový počet úmrtí, která byla nahlášena jako důsledek podezření na nežádoucí účinek vakcín proti COVID-19 a odeslána do databáze EudraVigilance 129 osob

http­s://ww­w.su­kl.cz­/tyden­ni-zpravy-o-prijatych-hlasenich-podezreni-na-nezadouci

Pro mě 1 úmrtí znamená okamžitě zastavit očkování ale frčíme dal 129 osob, 129 osob neuvedenych v žádném počítadle smrti na webových portálech. O prvním mrtvém na covid bylo v tv věnováno tolik prostoru, ale na vakcínu ticho

Prema M ( 14. prosince 2021 15:45 )

1. Nejsem Ruský agent
2. Ať se každý ockuje podle svého přesvědčení.
3. Psal jsem u Vaers což je americký státní web pro kontrolu vakcín.
4. Na tomto webu jsou uvedeny úmrtí děti očkovaných v USA i na vakcíny proti covid
5. Jsem napsal že je zvláštní že někdo dokáže schválit vakcínu za 3 týdny a sputnik to nezvládl za půl roku a přesto se s ním v tomRusku ockuje a ano věřím že stejně násilně jako všude jinde ve světě.
6. Nemohu nikomu nic doporučovat neboť bych určitě dostal censored.
7. Covid jsem prodělal i ze synem a mohu s klidnou hlavou říct, že syn se otrepal do 3 dnů doslova a do písmene, a mě to trvalo asi týden. Bez horečky po celou dobu nemoci. Testovany CRP jsem byl mám " klid* na 180 dní doufám
8. Strach tu rozesivaji lidi typu Kubek a všechna podplacena média. Protože jak jsem uvedl když je někdo s covidem a neočkovan tak je toho plnej Blesk.
To že je tam ze stejnými problémy očkovaný o tom je ticho.
9. Děti se ockoval i před povolením, neboť některé patřily k ohrazene skupině a mohli být očkovaný i dřív

janapu ( 14. prosince 2021 14:18 )

A jede to pořád dokola. Seniorská vlna a těch děsivých článků...no už jsme u miminek. Takže příště kočky domácí, psi, slepice, králíci.... napsala jsem to jako nadsázku. Kam až zajdou a to covid nepodceňuji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa