Slavice Lucie Bílá si našla čas a veřejně popřála bratrovi Karlovi k narozeninám. „Můj milovanej bráška… Když jsem byla malá, naučila jsem se kvůli němu malovat letadlo a tank…Taky jsem si kvůli němu pořídila slovník cizích slov, že pak budu chytrá jako on,“ přiznala a ukázala fanouškům fotky z dětství.

Na jedné jsou sourozenci spolu, na druhé pak Bílá jako holčička s panenkou a letadlem. „Vždycky byl sečtělejší, na rozdíl ode mne pragmatický a s naprostým přehledem o všem, co se děje i v zemi, o které jsem neměla ani tušení, že existuje,“ popsala svého bratra.

Karel byl podle jejích slov prostě ten, ke kterému vždy vzhlížela a dodnes vzhlíží. „A díky kterému mám doteď pocit, že mi nikdo nemůže nic udělat, protože mu dá můj starší brácha na budku… Všechno nejlepší k narozeninám, Kájo… Jsem ráda, že tě mám,“ vzkázala zpěvačka bratrovi.

Celý Filip

Fanouškům přitom neuniklo, že podoba se v rodině opravdu nezapře. „Filip je celý bratr. Ale jako vážně,“ komentovala jistá Lucie. „Ta podoba s Filípkem,“ dávala jí za pravdu další žena. „Vidím v něm vašeho syna,“ vzkázala zpěvačce zase fanynka Marie.

Před časem se Bílá s bratrem sešla v pořadu Face to Face Reného Kekelyho. Tam si zpěvačka v žertu postěžovala, že jí Karel v dětství příliš pozornosti nevěnoval. „Bratr pochopil, že má sestru, až když byl na vojně. Dokonce mi psal dopisy,“ pochlubila se.

Chránili se navzájem

Když ho ale potřebovala, vždycky tam pro ni byl. „Chránil mě. Všichni věděli, že kdyby se na mě sáhlo, brácha nastoupí a udělá z nich tři malé do školky,“ popsala Bílá.

Ochrana byla podle ní vzájemná. „Táta byl hodně přísný. Mám před sebou, jak drží brášku, jak ho něčím mlátí… A já nastavuju svou pr*el, abych to schytala já. Běhali jsme dokolečka, Kája utekl a já nastavovala, protože jsem ho chránila. Nedělalo mi to dobře, vidět bolest svého bratříčka,“ popsala Bílá v pořadu své vzpomínky.

Na svého otce ale slavná zpěvačka nedá dopustit. „Je zlatý. Prořehtali jsme se dětstvím. Táta byl pilířem naší rodiny,“ svěřila se.

VIDEO: „Filípek“ Lucie Bílé: Proč jsem se vrátil do Čech? Je to S.O.S.!

Video
Video se připravuje ...

„Filípek“ Lucie Bílé: Proč jsem se vrátil do Čech? Je to S.O.S.! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
123 fotografií