Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Propuštěná Tereza H. je stále bez pasu: Celníci se odvolávají k Nejvyššímu soudu

Autor: jel - 
2. prosince 2021
05:00

Před měsícem uspěla česká občanka Tereza H. (25) u pákistánského soudu s odvoláním a byla zproštěna všech obvinění z pašování drog. Původně si měla odsedět ve vězení více než osm let. Celou dobu však tvrdila, že je nevinná. Nyní se kvůli vlastní bezpečnosti ukrývá na tajném místě, ze země však pořád neodcestovala. Prý jí totiž zatím nevrátili pas. V pondělí by měl navíc Nejvyšší soud dostat odvolání celníků, kterým se propuštění Terezy vůbec nelíbí.

Mladou Češku zadrželi v roce 2018 na letišti v Láhauru. V jejím kufru měli totiž najít více než devět kilogramů heroinu. O rok později si vyslechla zdrcující rozsudek. Ve vězení si měla odsedět osm let a osm měsíců. Od té doby se pomocí svých právníků, kterých vystřídala hned několik, snažila odvolat. Nicméně soud byl mnohokrát z různých důvodů odložen, a tak Tereza ve věznici nakonec strávila téměř čtyři roky.

Radostná zpráva pro ni přišla až 1. listopadu letošního roku. Byla zproštěna všech obvinění. V sobotu 20. listopadu opustila brány vězení. Čekala na ni dvě auta české ambasády. Ta ji odvezla na tajné místo.

České ministerstvo zahraničí potvrdilo, že Češka byla propuštěna, zároveň však odmítlo blíže komentovat, kde se nachází a kdy se vrátí do České republiky. To vše na přání rodiny, která má zřejmě obavu o život mladé ženy.

Kdy jí vrátí pas?

Po propuštění bohužel došlo k dalším komplikacím. Podle zdroje Blesku totiž pohledná blondýnka stále nedostala zpět své osobní věci ani pas. Nemůže tak odcestovat ze země.

„Sajfúl Malúk (Terezin právní zástupce - pozn. red.) šel na celnici pro Terezin pas a další osobní věci. Nebyly mu však vydány,“ uvedl minulý týden zdroj s tím, že podle celníků se musí Češka obrátit na soud. Věci jí nebudou bez soudního příkazu vráceny. Podle informací Blesku to ovšem Tereza zatím neudělala.

„V pondělí bude k Nejvyššímu soudu doručeno odvolání, které připravil právník celníků,“ uvedl ve středu zdroj. Podle něj mladá žena zatím nekontaktovala ani jednoho ze svých právníků a nebyla ani v kontaktu se svými přáteli z Pákistánu.

joldh ( 3. prosince 2021 10:08 )

Je to celé nefér. Jiný sedí 20 let, pokud nedostane trest smrti a tahle arogantní curva se z toho vylíže a náš stát jí ještě podporuje. Ať jde do hýzlu.

buban ( 2. prosince 2021 21:08 )

To Ksel-jenže ona je bílá-na rozdíl od těch čmoudů,,co se sem derou za dávkami.Docela by mě zajímalo,kolik procent těch nebohých uprchlíků jsou ti vědci,lèkaři...

Ksel ( 2. prosince 2021 19:50 )

Prokristapána, miliony migračních nájezdníků cestují bez jakýchkoliv papírů a tady v případě Terezy se budou dělat cavyky kvůli jednomu pasu.

kozaroza ( 2. prosince 2021 15:45 )

Může si zase vybalit

stalaning ( 2. prosince 2021 14:08 )

Ránu do tváře a pěstí mezi oči bys potřeboval jedině ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání