Muž si svou známost naklonil i tvrzením, že má k České republice blízko, do svých sedmi let prý žil na Blanensku. Ve zprávách se žena postupně dozvěděla, že mu před nedávnem zemřel otec a posléze podlehla rakovině i maminka.

Brzy došlo na plány na lákavou společnou budoucnost. Mimo jiné v podobě v Česku nově založené ortopedické kliniky. Když svému blízkému chtěla poškozená v předvánočním čase poslat na Ukrajinu balík, kvůli údajně velmi přísným pravidlům to odmítl. Obratem ale nabídl, že by přijel sám.

Od té chvíle začala žena do vztahu investovat peníze. „Nutné testy před opuštěním nemocnice stály tři a půl tisíce dolarů. Následovalo pětatřicetitisícové kapesné vyplacené lékaři jako příspěvek na dovolenou. Když žena zaplatila, odstartovala etapu dalších a dalších mnohdy podivných požadavků,“ popsal lehkovážné počínání zamilované ženy do partnera, kterého naživo nikdy neviděla, policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Absurdní důvody plateb

Požadavky údajného lékaře se stupňovaly stejně jako další platby. Odměna pro náhradního lékaře činila deset tisíc dolarů, náhradní telefon pro něj přišel na tři tisíce dolarů.

To už žena posílala peníze ve virtuálních měnách, neboť s klasickými platbami v dolarech byly problémy a často nedocházely v pořádku.

„Po půlroce začala žena tušit, že si dopisuje s podvodníkem. Uklidnila ji ale zpráva s přihlašovacími údaji k účtu lékaře. Na něm bylo více než tři sta tisíc dolarů,“ uvedl policista.

Přišla o 1,2 milionu

Naivka proto obnovila platby bez ohledu na to, že požadavky zněly stěží uvěřitelně. „Od poplatků za balík se zaslanými penězi až po odměnu za stažení žaloby za možné stíhání za praní špinavých peněz,“ dodal policista.

Celkem naposílala Jihomoravanka na nejrůznější účty více než 1,2 milionu korun! V té chvíli zasáhla její banka, která poslední operace vyhodnotila jako rizikové. Teprve poté žena pochopila, že si už skoro rok dopisuje s podvodníkem...

VIDEO: Podvodnice z jižní Moravy okradla seniorku.