„Nabídka byla lákavá také tím, že prý v chatě při uzavřené společnosti nehrozí tak vysoké riziko nakažení koronavirem,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka, jak mazal neznámý chytrák med kolem úst potenciálním zájemcům.

Luxus za jeden a půl milionu

Ostatně cena této zimní dovolené odpovídala její exkluzivitě, týden rekreace v období přelomu starého a nového roku zde vyšel na téměř jeden a půl milionu korun!

Částka měla zahrnovat i pojištění, které umožňovalo objednávku zrušit a získat peníze zpět. Muž zaplatil a těšil se na parádní oddech na čistém horském vzduchu. Jenže přišel šok.

Překvapený majitel chaty

„Na to, že se jedná o podvod, se přišlo čirou náhodou. Rekreanti si po zaplacení chtěli ověřit, zdali si sebou mohou vzít i domácího mazlíčka. Na otázku jim už prodejce neodpověděl, proto kontaktovali majitele horské chaty napřímo. Ten však o jejich rekreaci vůbec nic nevěděl,“ shrnul policista.

Poškozeným nezbylo, než se obrátit na policii. Kriminalisté přitom upozornili, že v krátké době nejde o jediný případ s podobným scénářem. S výší částky, která zmizela podvodníkovi v kapse, však nemají konkurenci.

Co radí policie

„Naše doporučení, jak se v podobném případě nespálit, je jednoduché. Před odesláním platby zprostředkovateli je vhodné provést ověření informací přímo u poskytovatele rekreace, nebo dovolenou nakupovat u známých a ověřených firem,“ doporučil mluvčí.

VIDEO: Jak nenaletět internetovým podvodníkům.

Video
Video se připravuje ...

Jak nenaletět internetovým podvodníkům Živě.cz