Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policistka Radka vyhrává nejextrémnější závody světa: Plním si své sny!

Autor: pma - 
16. března 2024
05:00

Radka Štýbnarová už více než 15 let slouží jako policistka na dopravním inspektorátu v Šumperku. Než se začala věnovat kariéře u policie, učila plavání. A láska ke sportu ji neopustila. Během posledních let se Radka stala několikanásobnou mistryní ČR v mnoha extrémních závodech, vylezla a sjela na lyžích čtyřtisícovky v Alpách včetně Mont Blanku a absolvovala i extrémní závod jednotlivců eXtremeMan a Bigman.

Už přes patnáct let slouží Radka Štýbnarová jako policistka na dopravním inspektorátu v Šumperku. Policejní práci, která jak sama říká je jejím posláním, dala přednost před výukou plavání, které se před lety věnovala. Vášeň pro pohyb ale Radku nikdy neopustila. 

Uznání od přátel i hasičů

Drobná blondýnka je schopna uplavat, uběhnout či ujet na kole takové vzdálenosti, že na ně jiní potřebují motorový prostředek. Radka je například mistryně světa v závodě Bigman. Ten se vyznačuje tím, že závodník první den uplave 1 kilometr, na kole ujede 25 kilometrů a 5 kilometrů uběhne. Následujícího dne však účastník musí uplavat 3,8 kilometru, ujet neuvěřitelných 180 kilometrů na kole a uběhnout maratonskou trať, tedy 42 kilometrů. 

Mimo to policistka absolvovala i extrémní závod jednotlivců eXtremeMan, kde jsou disciplíny jako běh, kolo, kajak, lezení, in-line brusle nebo plavání. Radka je také několikanásobnou mistryní ČR v mnoha extrémních závodech, má zdolané i sjeté na lyžích čtyřtisícovky v Alpách a třikrát vyhrála závody v jízdě na kole na 500 km s převýšením 13,5 km.

„Jsem na tebe hrdá a těší mě, že se známe již tolik let. Vzpomínám na doby, kdy jsme ještě chodili trénovat na bazén. Utíká to a ty jedeš neuvěřitelný bomby. Moc ráda sleduji tvé úspěchy a místa, kde cestuješ. Ať se ti stále tak daří!“ vyjádřila se k Radčině úspěchu na sociální síti známá Denisa. „Jsme rádi, že v té naší zemičce máme takové srdcaře. Jen tak dále,“ okomentovali úspěchy policistky Hasiči z Brtníků na Šluknovsku. 

Plním si své sny

Za milá slova poděkovala na sociální síti i sama Radka. Na sociální síti krátce popsala, jaká byla její životní cesta. „Když jsem byla malá, bála jsem se jít vlastní cestou, měla jsem strach, že nebudu mít dost odvahy a sil k naplnění toho, jak to ve svých myšlenkách a srdci cítím. Dnes večeřím a pozoruji západ slunce v nejvyšších patrech Alp, sjíždím čtyřtisícovky na lyžích a plním si své sny,“ přiznala zkušená policistka a úspěšná sportovkyně. 

Radka také lidem dodala odhodlání, aby se nebáli plnit si své tužby. „Dnes už vím, že člověk má tolik odvahy a tolik sil, kolik ukrývá v hloubi svého srdce a ve svých myšlenkách. Přeji Vám všem, ať máte na svých cestách vždy dost odvahy a sil k naplnění Vašich snů,“ vzkázala policistka. 

Video  Policie v České Lípě má nového roztomilého člena, je jím pejsek Butch.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi