Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krvavé drama na Písecku: Senior zavraždil exmanželku, zapálil auto a oběsil se

Policie řeší požár chaty a auta na Písecku, našla dva mrtvé lidi.
Policie řeší požár chaty a auta na Písecku, našla dva mrtvé lidi.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
29. února 2024
20:57
Autor: ČTK, jel, pma - 
29. února 2024
11:07

Policie ve čtvrtek po požáru chaty a auta na Písecku našla dva mrtvé lidi. Případ vyšetřuje i jako možnou vraždu a sebevraždu. U obětí byla nařízena soudní pitva. Senior měl ale údajně zavraždit bývalou partnerku, postřelit muže, založit požár a spáchat sebevraždu.

Mluvčí policie Miroslav Šupík uvedl pro ČTK, že kvůli případu do terénu vyrazila kromě písecké policejní hlídky také zásahová jednotka. Šupík uvedl, že nepředpokládá, že by ještě ve čtvrtek policie k tragické události zveřejnila podrobnosti. Kriminalisté zatím ani neupřesnili, zda mrtvé nalezli v chatě, nebo v autě. „Nikomu by však již nemělo hrozit žádné nebezpečí,“ uvedl mluvčí.

Serveru Novinky.cz sdělil zdroj obeznámený ze situací, že senior měl zastřelit bývalou manželku, postřelit dalšího muže, který se zřejmě snažil běsnícího útočníka zastavit. Senior pak měl založit požár a oběsit se. Postřelený skončil v nemocnici.

Podle informací televize Nova údajný pachatel okolí Kovářova, kde k činu došlo, dobře znal a vlastnil v oblasti chatu. Podle ženy, která s mužem v minulosti pracovala, byl senior podivně samotářský. Televize poukázala i na fakt, že senior dříve pracoval v kempu Radava na břehu Orlické nádrže, kde v minulosti řádil tajemný žhář. Před třemi lety tam během jednoho dne shořelo jedenáct karavanů. Provozovateli kempu měl navíc senior dělat opakované naschvály, například muži lil olej do bazénů. 

Mluvčí policie Miroslav Šupík také ve čtvrtek doplnil, že byla nařízena soudní pitva. Ta by měla objasnit, jak seniro a jeho exmanželka zemřeli. 

Jde o druhé násilné úmrtí v Jihočeském kraji v letošním roce. Na začátku února policie obvinila tři muže z vraždy. Podle ní zabili v Českém Krumlově na konci ledna svého kamaráda a snažili se předstírat, že uhořel. Z vyšetřování vyplývá, že skupina mužů spolu pila alkohol. Začali se hádat a tři muži ve věku 38, 33 a 28 let napadli staršího muže. Motivem podle policie bylo to, že se muž málo dělil o cigarety i alkohol.

Video  V bytovém domě v Hořovicích byla nalezena tři mrtvá těla.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

Petr Kolar ( 29. února 2024 21:16 )

Pekna reakce malomestaka. Znam plno socek co jezdi v olitanem audi, BMW. A take lidi s prijem pred 10 mil/rok co jezdi ve Skode ci Hyundai. Proste pro plno movitych lidi auto neni socialni status a potrebuji je pouze na prepravu.
Penize nejsou garance stesti. Pouze a jenom zjednodusi zivot. Ale to jen za predpokladu, ze jim neslouzite. Hlavni v zivote jsou vztahy a zdravi. Penize jsou jen bonus navic.

Michelin ( 29. února 2024 11:49 )

Když miluješ , není co řešit ... ❤️‍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání