Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Škromach se vrací: Prodělaný covid, místo bazénku vířivka a další vnouče na cestě

Autor: Jakub Veinlich - 
14. dubna 2021
05:25

Někdejší hvězda ČSSD Zdeněk Škromach se vrací. Bývalý ministr práce a sociálních věcí, ale také například účastník takzvané lánské schůzky kandiduje do Poslanecké sněmovny. V rozhovoru pro Blesk Zprávy přiznal, že zvolení ale příliš nevěří. Nevyloučil, že během kampaně povede opět své hovory – tentokrát ale ne z bazénku, ten totiž nahradila vířivka. Škromach také zhodnotil výsledky sjezdu sociálních demokratů, kde nechtěl volit vedení,  přiznal také, že prodělal covid a těší se na další vnouče.

Po senátních volbách odešel Zdeněk Škromach do politického důchodu. Průběžně nevylučoval a stále opět sice nevylučuje kandidaturu na prezidenta, ale zároveň také v rozhovoru pro Blesk Zprávy přiznal, že „kdo dělá politiku, částečně okrádá rodinu.“ 

Sám si teď užívá vnoučat, která také sledovala sjezd ČSSD z jeho počítače, těší se na další přírůstek do rodiny, ale zároveň také připustil návrat do politiky. „Jsem na nějakém vzdáleném místě, na nevolitelném místě. Nemám už žádnou ambici,“ řekl Škromach ke své kandidatuře do Sněmovny. Na kandidátce ČSSD figuruje na 11. místě jihomoravské kandidátky.

Pane Škromachu, vy jste toho už v politice zažil hodně. Byl jste vicepremiérem, ministrem, senátorem, poslancem i šéfem poslaneckého klubu nebo místopředsedou strany. Před pěti lety už jste ve volbách neuspěl. Teď se ale chcete znovu vrátit. Co vás táhne zpět¨do Sněmovny?

Jsem na nějakém velmi vzdáleném jedenáctém místě, jen jako podpora kandidátky. Nechtěl jsem vůbec kandidovat, ale když jsem byl vyzván, protože jiní nechtěli, tak jsem to přijal. Ale favority jsou určitě jiní. Nemám dnes už žádnou ambici. Ale považuju za morálně správné podpořit sociální demokracii. Za ta léta, co jsem

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa