Soužití obou bratrů mělo do idylky daleko. Starší z mužů (64) holdoval alkoholu, nenechal na Mirkovi nit suchou. Slovní útoky byly na denním pořádku. Loni v srpnu pohár trpělivosti mladšího sourozence přetekl.

„Ten už vyhrožování nevydržel a svého staršího příbuzného bodl nožem, kterým krájel cibuli. Poškozený z bytu odešel do obchodu, tamní personál pak událost oznámil na linku 112,“ popsal tehdy událost policejní mluvčí Pavel Šváb.

Dohoda o vině a trestu

Miroslav Juhaniak skončil ve vazbě, za pokus o vraždu sourozence mu hrozilo 10 až 18 let v base. Nakonec však došlo k obratu, státní zástupkyně a obžalovaný dospěli k dohodě o vině a trestu.

Senát Krajského soudu v Brně ji v pátek přijal a sáhl k mimořádnému snížení trestu pod spodní hranici zákonné sazby. Výsledek  - sedm a půl roku vězení.

Video
Video se připravuje ...

Díky dohodě o vině a trestu mírný trest za bodnutí bratra TV Blesk Zdeněk Matyáš

„Žalobce s obžalovaným uzavřeli dohodu o vině a trestu. Soud ji akceptoval, přihlédl k dosavadní bezúhonnosti muže, jeho přiznání, lítosti a rovněž k okolnostem události,“ vysvětlil soudce Michael Vrtek. Rozsudek je pravomocný. Obžalovanému soud ještě zabavil nůž, kterým bratra bodl. Všeobecné zdravotní pojišťovně (VZP) pak musí uhradit 143 tisíc korun.   

Fotogalerie
4 fotografie