Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pokus o vraždu na Přerovsku? Muž plival na lidi ve vlaku, po napomenutí pobodal spolucestujícího

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: SŽDC)
Autor: ČTK, VaB - 
1. prosince 2020
15:13

Neznámý muž (30) měl ve vlaku na Přerovsku plivat na cestující ve vagonu. To se nelíbilo muži (45) a upozornil ho na špatné chování. Poté došlo k útoku, který skončil pobodáním. Muž přežil, útočníka zadržela policie. Bude zřejmě obviněn z pokusu o vraždu. 

Ve vlaku na Přerovsku na trase mezi Teplicemi nad Bečvou a Černotínem pobodal v pondělí odpoledne muž spolucestujícího. Stalo se to poté, co ho oběť upozornila na jeho nevhodné chování.

Dalšímu útoku zabránil strojvedoucí. Napadený muž skončil s bodným zraněním v nemocnici, útočník z vlaku utekl. Kriminalisté ho dopadli v úterý ráno ve Valašském Meziříčí. „Je podezřelý z pokusu o vraždu,“ sdělil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Incident se stal ve spěšném vlaku v pondělí po 15:00. „V té době měl neznámý muž plivat na cestující ve vagoně. Pětačtyřicetiletý cestující upozornil muže na nevhodné chování a mezi muži došlo k hádce, která přerostla ve fyzické napadení. Plivající muž napadl spolucestujícího nožem a pokračování v útoku zabránil až přivolaný strojvůdce. Útočník poté z vlaku utekl,“ uvedl policejní mluvčí.

Po nebezpečném pachateli začali kriminalisté okamžitě pátrat, zapojili se i jejich kolegové ze Zlínského kraje. Získané informace a zajištěné stopy jej nakonec dovedly k pachateli. „Na jejich základě se jim podařilo zjistit totožnost pachatele, šlo o třicetiletého muže z Hranic. Kriminalisté útočníka do pár hodin vypátrali a dnes ráno jej zadrželi ve Valašském Meziříčí,“ doplnil policejní mluvčí.

Případ si převzali krajští kriminalisté. Muž je v tuto chvíli zadržen, předpokládá se, že v nejbližších hodinách bude obviněn z pokusu o vraždu, dodal Hejtman. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání