Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Do muže (30) se v dovolenkovém ráji zakousl žralok. Zachránila ho těhotná manželka

Autor: Darina Jíchová - 
24. září 2020
20:57

Manželé Andrew (30) a Margot Eddyovi si vyrazili zaplavat a potápět se na americké souostroví Florida Keys, pohodový výlet se ale rychle změnil v poměrné drama. Na Eddyho zaútočil žralok, který se mu zakousl do ramena. Jeho těhotná manželka neváhala, skočila do vody a rychle Eddyho dostala do bezpečí. Američan musel být s vážným poraněním letecky převezen do nemocnice, uvedl list Daily Mail.

Eddyovi si na pláž vyjeli v neděli 21. září ráno, Eddyová se plánovala slunit, Eddy chtěl šnorchlovat a potápět se. Pár si pronajal soukromou loď a vyjel si na moře, během vodních radovánek ale Eddyho napadl skoro 3 metry dlouhý žralok býčí. Predátor se mu zakousl do ramene, jeho manželka pro něj skočila do vody a dostala ho na palubu. Přestože na lodi byli ještě její rodiče a sestra s přítelem, bylo to ona, kdo pohotově zareagoval.

Podle zdravotníků těhotná Eddyová během troufalé záchrany neutržila žádné zranění, její muž ale musel být letecky přepraven do nemocnice. Žraloka viděli i další lidé, kteří si ten víkend zajeli na Florida Keys.

Neohrožená žena manželovi zachránila život

Také šerif okresu Monroe potvrdil, že se v oblasti žralok pohybuje. „Margot Dukesová-Eddyová bez zaváhání skočila do vody a vytáhla napadeného – Andrewa Eddyho na palubu lodi a tím mu zachránila paži i život,“ stojí ve zprávě zástupce místního šerifa Christophera Aguanna. „Muž utržil velmi závažná zranění, zdravotníci na rodinu čekali na pláži a přistoupili k okamžitému převozu,“ dodal Aguanno.

Rodina požádala o soukromí, tisku nebyly poskytnuty žádné detaily o tom, jak se Eddymu daří, ani zda se incident nějak negativně nepodepsal na těhotenství Eddyové. Pár se bral v roce 2017, v současné době žijí v Atlantě, Eddyová působí jako mediální poradkyně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zvonik54 ( 25. září 2020 18:45 )

Ale ten žralok také potřebuje žrát. A na světě je lidí dost. Jistě víc, než žraloků...

Zobrazit celou diskusi