Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce napadl žralok jen kousek od pláže: Otec se vrhl do boje o život svého dítěte

Autor: rc - 
23. června 2020
11:09

Útok žraloka jako zázrakem přežil Nick Arthur pocházející z amerického sátu Severní Karolína. Šestnáctiletý chlapec si v klidu plaval v oceánu jen sedm metrů od pláže, když ho něco chytlo za nohu a voda se zbarvila krví. Chlapec začal o svůj život bojovat a na pomoc mu přiběhl i jeho otec Tim, který se do žraloka pustil holýma rukama.

Užít si slunný den na pláži vyrazil ve čtvrtek Nick Arthur se svými rodiči. Rodina vyjela strávit den na pobřeží Severní Karolíny k mysu Hatteras, který se pyšní zlatavými rozlehlými plážemi s dunami písku.

Šestnáctiletý Nick si šel zaplavat do oceánu. Plaval pouze sedm metrů od pobřeží, když zničehonic ucítil, jak ho něco chytlo za nohu! Voda se zakalila pískem, Nick ucítil palčivou bolest ve stehně a pak se voda kolem něj zbarvila do červena. „Snažil jsem se zvednout nohu nahoru z vody a řekl jsem: Můj bože, metr a půl velký žralok se zakousl do mé nohy,“ uvedl Nick pro televizi Fox8.

Nick začal křičet o pomoc a snažil se dostat ze sevření predátora. Dokonce ho chytil i za tlamu a snažil se ji otevřít, aby se vysvobodil, ovšem všechno bylo marné. Potom mu však přiběhl na pomoc jeho otec Tim, který okamžitě začal mlátit žraloka do nosu. Až tehdy byl konečně Nick volný. „Nemyslím si, že jsme udělali něco zvláštního, ale bylo to dost, aby si zřejmě uvědomil, že je tam někde snazší kořist,“ zavtipkoval po útoku Tim. Poté, co se Nick dostal na břeh, byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři zašili rány na noze a rukou.

Na těle má podle jeho otce až 40 otisků zubů. „Ačkoliv je to malá pravděpodobnost, stále ta pravděpodobnost existuje. Každý si říká, že není možné, aby se mu to stalo, dokud se to opravdu nestane,“ uvedl Nick s tím, že doufá, že se lidé budou mít na pozoru.

 

trintin ( 23. června 2020 16:11 )

Nedávno jste psali, "Životní úlovek třináctiletého rybáře, chlapec ulovil žraloka". ?? Proč tedy žralok nemůže ulovit chlapce netušíme.

Ing.Makoň Jiří ( 23. června 2020 11:44 )

A pak jet k moři. Po vzoru prezidenta mi stačí náš kačák

Zobrazit celou diskusi