Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Známého surfaře zakousl žralok u pláže, která je uzavřena kvůli pandemii koronaviru

Autor: shp - 
11. května 2020
18:21

Ze všeho nejvíc miloval život, svou manželku a surfování. Na prkně sjížděl nejenom mořské vlny, ale sám také surfy vyráběl. V Severní Kalifornii byl pojmem. Bohužel známý surfař Ben Kelly (†26) tragicky zahynul. V moři u pláže, která byla zavřená kvůli pandemii koronaviru, ho zakousl žralok.

Zubatá si pro Bena připlavala v sobotu kolem půl druhé odpoledne na pláži Manresa State Beach v severním konci zálivu Monterey Bay. Surfař se v tu dobu nacházel asi 92 metrů od pevniny. Koroner po ohledání těla potvrdil, že jde o Bena, který byl v místní surfařské komunitě velmi známý a oblíbený. Nejhůře nese jeho ztrátu manželka Katie, která se také věnuje surfování.

Stesk přátel

Ale i přátelé jsou z nenadálé smrti svého bližního zdrceni. Jelikož vyráběl ručně surfy, mnoho z nich bylo zároveň Benovými věrnými zákazníky. „Bene, byl jsi jediný svého druhu, jeden z těch dobrých a budeš nám moc chybět. Aloha, brácho. Posíláme ti spoustu lásky na cestu ke hvězdám. Vím alespoň, že budeš mít pod nohama pořádné prkno,“ napsal na instagramu uživatel chejordan28.

Ben Kelly měl jedno z největších srdcí na světě. Budeš nám chybět, brácho. Příště si zasurfujeme v oblacích. Odpočívej v pokoji, Bene Kelly,“ vzkázal mu do nebe kamarád Johnny Brewer. Přivolaní záchranáři na pláži již mladého muže nemohli zachránit. Zranění, která mu způsobila paryba, byla příliš vážná. Majitel dronu a fotograf Eric Mailander řekl TV KRON4, že v osudný den viděl 15 žraloků.

Útočili nejspíš velcí bílí žraloci

Mělo jít o velké bílé žraloky, které u pláže zahlédl ráno. I další lidé pak potvrdili, že viděli tyto paryby. Jaký druh žraloka však Bena zabil, není dosud jasné. Pláž, na které vyhasl jeho život, je kvůli pandemické krizi momentálně od 11 dopoledne do pěti odpoledne uzavřena. Mimo tyto hodiny se na ni však smí za surfováním, plaváním nebo běháním. Vysedávání a opalování je ale zakázáno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání