Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Žraločí panika v Chorvatsku: Predátor z Makarské se přesunul k Primoštenu!

Autor: shp - 
20. června 2019
16:03

Ne, tohle nejsou Spielbergovy filmové Čelisti. Tohle je strašidelná realita v Chorvatsku. U pobřeží se tam objevil už potřetí nejrychlejší žralok světa mako, který je nebezpečný i pro člověka. Po pozorování u Makarské a na Korčule ho natočili u břehů, nedaleko Primoštenu.

Nebezpečnou parybu natočil nejdříve německý turista, který se plavil u pobřeží se svou rodinou. Odborníci se shodli, že jde o žraloka mako. Tak to uvedl web Total Croatia News. O pár dní později došlo k dalšímu pozorování nedaleko ostrova Korčula.

Žralok se stále drží u pobřeží

Podle všeho jde nejspíš o jednoho a téhož predátora, který se nebojí zamířit k pobřeží plného turistů. A jak je vidět, paryba, která se do jadranských vod vrátila po přibližně 40 letech, vyhledávanou turistickou destinaci stále neopustila.

MAPA PŘEDPOKLÁDANÉHO VÝSKYTU ŽRALOKA

Předpokládaný výskyt žraloka mako u chorvatského pobřeží. Předpokládaný výskyt žraloka mako u chorvatského pobřeží. | Blesk.cz
Tentokrát byl natočen u břehů přístavního města Primošten. „Byl dva metry od nás,“ řekl místní televizi 24 Sata muž, který žraloka natočil. „Na ploutvi měl jizvu,“ dodal. Je tedy možné, že na parybu už mohl někdo zaútočit.

Je žraloků na Jadranu více?

Jestli je pozorovaný tvor opravdu žralok mako, nebo jiný mořský tvor, to není zcela jisté. Je ale nad slunce jasnější, že nad Chorvatskem se vznáší strach z ostrých čelistí. Všichni se obávají, že žralok plující kolem pobřeží nemusí být jediný a ve vodách jich může být více.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Abdulaziz Nurgaliyev ( 3. července 2019 09:30 )

Jen klid to Bojkic hleda lukase kesslera vse v pohode

Daffycz ( 21. června 2019 14:27 )

Nevíš co píšeš.

Daffycz ( 21. června 2019 14:24 )

Alespoň tam lidé v moři něco uvidí.Než ten chudák umře hlady.

arne100 ( 21. června 2019 12:49 )

Abyste se jednou z toho Chorvatska nepodělali.

hytrpetr ( 21. června 2019 11:57 )

----Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : linky.tk/nahe

Zobrazit celou diskusi