Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ohroženému žralokovi uřízli ploutev a nechali ho krvácet. Mladíci se odporným videem chlubili

Autor: tva - 
3. června 2019
22:00

Odporné video natočili dva muži v Grónsku. Na kameru totiž zaznamenali, jak uřezávají ohroženému druhu žraloka ocasní ploutev. Poté, co je zvíře vrženo zpět do vody, z pahýlu po uříznutém ocasu mu silně proudí krev. Muži byli za svůj krutý čin, který na videu vykonali a zveřejnili, vyhozeni z práce a mohli by čelit i obvinění. Píše o tom zpravodajský portál Mirror.

Území Grónska je oficiálně součástí Dánského království. Islandská veřejnoprávní televize navíc přinesla informaci, že oba muži přišli po svém nechutném činu o pracovní pozici a prokuratura uvažuje o jejich obvinění. Obětí jejich zvrhlého konání byl žralok malohlavý, kvůli místě svého výskytu také známý jako žralok grónský. Tento druh žraloka je označen pátým stupněm ohrožení vyhynutím a navíc na lidi neútočí.

Muž, který je zachycený na videu a původně jej zveřejnil na facebooku, příspěvek po nějaké chvíli smazal. Jedna žena si jej ale stihla natočit z vlastního přístroje a dodala k němu: „Ten chlapík byl na svůj čin tak ‚pyšný‘, že raději u videa zakázal komentáře. Došlo mu totiž, že jeho čin nikdo neschvaluje a nesouhlasí s ním. Video jsem stihla nahrát ještě před tím, než to stáhl.“

kopriva ( 4. června 2019 05:08 )

Svět se řítí do záhuby, tímto může bavit jenom úplný de... bil

hafblaf ( 3. června 2019 23:02 )

Uřezat peni-s, poznali by, že to bolí a nemohli množit

Zobrazit celou diskusi