Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Životní úlovek třináctiletého rybáře: Chlapec z moře vytáhl 380kilového žraloka!

Autor: jžk - 
21. června 2020
07:00

Řada rybářů čeká na svůj velký úlovek klidně i celý život. Micah Harless (13) není ani dospělý, a přesto se mu podařilo ulovit žraloka tygřího, který měřil přes tři a půl metru a vážil asi 380 kilo!

Když třináctiletý mladík z Weatherfordu v Texasu vyjel se svým otcem na moře, neměl ani tušení, že svede boj s obrovským žralokem, který nakonec vyhraje. Zubatou obludu vytáhl po pěti hodinách na udici na pobřeží Port Aransas.

 

Žraloka ulovil na lodi, kterou si jeho otec pronajal pro rybářský výjezd. „Nejsilnější zážitek mladého rybáře, který ho chytil! Gratuluju!“ stojí v jednom z pozitivních komentářů na facebooku Port Aransas South Jetty. „Jen tak dál, Micahu, úžasná práce!“ doplnila chválu i půjčovna lodí Dolphin Docks Deep Sea Fishing, na jejíž lodi žraloka ulovili.

Ne každý ale s nemilosrdným zabitím paryby souhlasil. Na facebooku se vyrojila řada odpůrců, kteří zpochybňovali, proč žraloka po ulovení nepustil zpět do vody. Nicméně žádný ze zákonů oddělení Texaského parku a volně žijících živočichů výlov žraloků tygřích nezakazuje, pokud dorostli 1,6 metru.

Mladý rybář Harless a jeho otec později informovali, že většinu masa z úlovku darují, některé jeho části si však nechají pro sebe.

Desterz ( 21. června 2020 09:55 )

Holt žraloci jsou také jakýsi "untermensch", které je dovoleno zabíjet podle libosti. Co takhle kdyby si chlapec ulovil po PĚTIHODINOVÉM MUČENÍ S HÁKEM V TLAMĚ nějakého psa? To by bylo vřískotu! Jo ale žralok, no to je přece v pohodě, toho žádné "tlapky" neoplakávají, naopak, chlapec je pašák a frajer.

Zobrazit celou diskusi