Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Senior předstíral smrt, to mu zachránilo život: Za pokus o vraždu jde Josef B. za mříže!

Autor: ČTK - 
15. dubna 2024
11:12

Za pokus o vraždu seniora z Aše na Chebsku si Josef B. s konečnou platností odpyká 16,5 roku ve vězení. Jeho dovolání bez veřejného jednání odmítl Nejvyšší soud. ČTK to řekla mluvčí soudu Gabriela Tomíčková. Plné odůvodnění zatím není veřejně dostupné.

Josef B. podle pravomocného verdiktu předloni v listopadu brzy ráno vnikl do domu sedmdesátiletého muže, u kterého v minulosti bydlel. Chtěl jej okrást. Spícího muže nejprve udeřil skleněnou lahví do obličeje, pak se ho pokusil udusit polštářem.

Senior předstíral, že je mrtvý, Josef B. proto od dalšího násilí upustil. V domě ukradl kovovou krabičku s penězi a telefon, který pak prodal v zastavárně.

Muž vinu popíral. U plzeňského krajského soudu uvedl, že krabičku a telefon našel v parku v okolí a že v domě seniora danou noc vůbec nebyl. Soudy mu ale neuvěřily. „Vina obžalovaného byla zjištěna souhrnem nepřímých důkazů,“ uvedl loni předseda senátu Vrchního soudu v Praze Michal Hodoušek.

Po odmítnutí dovolání Nejvyšším soudem zbývá Josefu B. ještě možnost podat ústavní stížnost. Musel by ale argumentovat porušením svých základních práv.

Video  Insta crime podcast - Dalibor Škopán  - Insta Crime Podcast
Video se připravuje ...

 

Drž hubu ( 15. dubna 2024 17:25 )

Taková klasická cikora 🧐

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání