Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Řidič najížděl do náhodné oběti, nakonec ho vytlačil do příkopu: Policie obvinila známou firmu!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: PČR)
Autor: ČTK - 
13. dubna 2024
08:23

Jihlavští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiapadesátiletého řidiče, který v březnu úmyslně narazil do náhodně vybraného vozidla jedoucího před ním a vytlačil ho ze silnice. Pravděpodobně při tom byl pod vlivem alkoholu. Muž čelí obvinění ze tří trestných činů, soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až deset let vězení. Na webu to dnes oznámila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Agresivita obviněného řidiče byla značná, uvedla mluvčí. „Druhý řidič i přes snahu udržet automobil na vozovce nakonec havaroval, k jeho vážnému zranění přitom nedošlo jen náhodou,“ podotkla. Stíhání policie zahájila kvůli zvlášť závažnému zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví a přečinům poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí. Obviněný muž má totiž od loňského podzimu zákaz řídit auta. „V minulosti byl již soudně trestán a v současné době je trestně stíhán v souvislosti s jinou trestnou činností. Opakovaně byl v minulosti potrestán za jízdu pod vlivem alkoholu,“ doplnila Kroutilová.

Obviněný muž ve druhé polovině března jel osobním vozem od Šimanova na Jihlavsku a začal najíždět na osobní auto před sebou, jehož řidiči nepomohlo snížení rychlosti, zajetí ke krajnici ani jiné snahy o umožnění předjetí, uvedla mluvčí. Obviněný muž pak do auta před sebou narazil ve vysoké rychlosti a tlačil ho, jeho řidiči se podle Kroutilové „přes veškerou snahu nepodařilo udržet automobil na silnici a vozidlo vyjelo do příkopu“. Vážně se nezranil jen díky svým řidičským schopnostem a dalším okolnostem, na které neměl obviněný muž vliv, podotkla mluvčí.

Agresivní řidič z místa nehody odjel, auto odstavil a odešel. Na autě vytlačeném ze silnice je škoda přibližně za 250.000 korun, další škoda vznikla majiteli vozu, ve kterém agresor jel.

bullshit ( 13. dubna 2024 14:09 )

Nevidím jediný důvod proč by ho měli fízlové nějak krýt.
Být kámošem je spíše na obtíž 😕

bullshit ( 13. dubna 2024 14:08 )

Tento xindl neměl řidičák, měl zákaz řízení. Tam by testy moc nepomohly.
X krát trestaný a auto asi vzal bez vědomí majitele.
Předchozí tresty neměly žádný účinek, na to by se mělo přihlédnout, pokus o vraždu...

Sára ( 13. dubna 2024 14:04 )

A že je to pako s policajtama kámoš, to neřeknete... 🤔
Jak je to blízko JM stojí to za 💩 🤮🤮🤮

kdoasi ( 13. dubna 2024 12:41 )

Oni ti magoři obecně přibývají geometrickou řadou. K řidičáku by měly být povinné psychotesty a psychiatrické vyšetření.

Celebrity-chachacha ( 13. dubna 2024 09:14 )

Na tom Jihlavsku je taky dost velkej ksyndl . Viz různé zprávy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání