Podle obžaloby podnikatele vylákal Josef K. 4. listopadu 2017 do přírodní lokality Hády na okraj Brna kvůli údajné konzultaci nákupu pozemků. Tam ho shodil ze srázu do hloubky přibližně 20 metrů. Útok ale mladému muži nevyšel, podnikatel se zachytil pod okrajem lomu a dočkal se pomoci od několika návštěvníků lomu. Poté jej vytáhli policisté a hasiči.

„Místo činu je zcela způsobilé při pádu člověka ke vzniku okamžitých smrtelných následků. Naměřili jsme tam výšku asi 70 metrů, pokud by oběť padala až dolů. Napadený přežil díky tomu, že se mu podařilo zachytit pod hranou srázu,“ prohlásil při obnoveném jednání v Brně soudní znalec Pavel Krejsa.

Žalobce tvrdí, že útok zosnovala manželka milionáře Eva G. kvůli majetkovému prospěchu. Milenci měla slíbit odměnu několik desítek milionů korun. Žena ale od počátku opakuje, že s akcí neměla nic společného a smrtí manžela by nezískala žádný prospěch, oba navíc žili ve volném svazku. Upozornila, že proti ní není žádný důkaz kromě výpovědi zhrzeného milence.

Video
Video se připravuje ...

Policisté ve tmě zachránili ze srázu v lomu Hády zcela vyčerpaného podnikatele Divokého (72). Jak se ukázalo, šlo o rafinovaný vražedný pokus. Policie ČR Brno

Oběť útoku: Nemají jediný důkaz

Skálopevně za ní stojí i její manžel, který proslul v minulosti mj. jako vydavatel inzertních novin a spoluzakladatel sítě erotických podniků Moulin Rouge na jižní Moravě. „Co se týká mé ženy, tam není jediný důkaz. Tvrdím od začátku, že je nevinná,“ uvedl už dříve Divoký.

Senát Krajského soudu v Brně s předsedou Milošem Žďárským tak podstupuje kompletně celé dokazování znovu. Jako první promluvila znalkyně Beata Nour Mohammadi, která vypracovala psychologický profil obžalovaných.

„Data z telefonu pana K. pouze dokazují jeho emocionální nevyzrálost. Na jedné straně vystupuje jako bavič a na té druhé ukázal zvýšenou aroganci až agresivitu,“ zhodnotila znalkyně. Soud další jednání odročil.

Fotogalerie
6 fotografií