Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rybářům přichystali kamarádi svatbu: Brali se na na sněhu u rybníku

Autor: lac - 
24. ledna 2021
13:48

Šťastnou sobotu prožili novomanželé, Marcela Fagulová Pešková (43) a Miroslav Pešek (43), oba z Chomutova. Kamarádi jim zařídili svatbu na sněhu u rybníka v Březenci, obce v katastru Jirkova, protože jsou oba rybáři. A řekli jim to ve svatební den v devět hodin ráno!

„Původně jsme se měli brát už v srpnu, ale kvůli vládním nařízením jsme svatbu zrušili. Další termín máme letos v srpnu, ale kamarádi nás takto překvapili. Řekli nám to ráno, ale jsem ráda. Byl to krásný den,“ řekla novomanželka s tím, že museli dodržovat i venku rozestupy a nějak se s tím vypořádali. 

„Všechny svatebčany pozveme v létě, kdy už bude snad vše v pořádku. To uspořádáme velký svatební mejdan,“ přislíbila paní Marcela. S novomanželem se znají šest let, mají společného syna Františka (5).

Jiné děti ani jeden z novomanželů nemá. A poznali se na rybách. „Letos jsem oddával poprvé. První svatba byla na úřadě, tahle venku. Obrátili se na mě kamarádi svatebčanů, tak jsem jim rád pomohl vybrat i místo u rybníka v Březenci,“ řekl oddávající zastupitel Městského úřadu Jirkov Josef Šebek.

„Dodrželi jsme všechna vládní opatření. Nechal jsem udělat i test na covid. Ten byl negativní,“ dodal oddávajíc s tím, že se těší až svatby budou probíhat zase normálně. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi