Herec Jiří Zahajský (†68), hvězda filmu Rozpuštěný a vypuštěný nebo seriálu Křeček v noční košili,  byl láskou Moučkové dlouhých 31 let. Její nejlepší kamarádka Jana Brejchová jí pak ale životního partnera svedla a odloudila. Tak dlouho k nim chodila domů na návštěvu a tvářila se jako Kamilina důvěrnice, až jí bodla kudlu do zad. Není nejspíš divu, že jí Moučková pak nemohla téměř celý život přijít na jméno a nedokázala jí tuto zradu ani dlouhá léta odpustit.

„Mockrát jsem se o odpuštění snažila. Dokonce jsem se o tom bavila s katolickým knězem Tomášem Halíkem. Ptala jsem se ho: Co mám dělat? On mi řekl, ať se na to vykašlu, že to tak prostě je. Je to pořád ve mně jako v koze,“ řekla Moučková před lety v rozhovoru pro rádio Frekvence 1. „Všem lidem jsem odpustila, ale Janě zkrátka ne!“ dodávala rázně.

Názor změnila až po operaci krčku na klinice v Malvazinkách, kterou podstoupila před dvěma roky. Nešťastný pád, který skončil ošklivým, a v jejím věku také velice vážným zraněním, ji donutil leccos přehodnotit.

VIDEO: Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví? 

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Kamila Moučková (†92): Jak mluvila o zhoršujícím se zdraví? Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

„Už je mi to fuk. Je mi jí pouze líto,“ svěřila se Moučková Blesku. „Vždyť je ležák, chudák… Osud zasáhl a vyřešil to vlastně za nás.“ Známá plavovlasá herečka, která ve své době lámala pánská srdíčka, a zazářila například v komediích Noc na Karlštejně, Hodíme se k sobě, miláčku…?, nebo Zabil jsem Einsteina, pánové…, je totiž dlouhodobě nemocná, trpí odumíráním bílé hmoty mozkové, a poslední léta tráví v „eldéence“, jelikož není soběstačná a potřebuje čtyřiadvacetihodinnou odbornou péči.

Oproti tomu Moučková byla až do neskutečně vysokého věku velice aktivní, až na počátku října musela být hospitalizována kvůli bolestem ramene a potížím s dýcháním.

Jistou hořkost ke své milostné sokyni Moučková však přece jenom pociťovala i nadále. Až do své smrti se nedozvěděla, kde má Zahajský, který zemřel v roce 2007, hrob. „Brejchová mi to nikdy neřekla,“ stýskala si. Své životní lásce tak od pohřbu neměla možnost nikam přinést květinu… Možná se teď ale společně setkali na věčnosti.

VIDEO: Kamila Moučková (†92) o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek

Video
Video se připravuje ...

Kamila Moučková (†92) o okupaci 1968: Nebyla jsem statečná, měla jsem vztek Hana Höschlová, Alexandr Malachovský

Fotogalerie
29 fotografií