Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Místo bypassu jí vzali kus žaludku: Mladá máma zemřela kvůli levné operaci v Turecku

Autor: štt - 
29. listopadu 2020
12:14

Khelisyah Ashamová (26) odletěla do Turecka kvůli zeštíhlující operaci. Týden po návratu se jí radikálně zhoršil zdravotní stav a po několika dnech v nemocnici zemřela. Pitva však odhalila, že na čerstvé matce byla provedena operace, kterou si ale neobjednala.

Khelisyah chtěla po těhotenství shodit nabytá kila. Na internetu si našla tureckou firmu nabízející levné plastické operace. Konkrétně si zaplatila bypass žaludku. Cílem operace je zmenšit obsah trávicího orgánu a pacient pak během dne méně jí. Nařízená soudní pitva však odhalila, že mladá matka byla podvedena.

Právnička zastupující pozůstalé osočila firmu z nedostatku poskytnutých informací. Na svých stránkách neuvádí možná rizika a komplikace spojená s operací. Khelisyah v únoru absolvovala porod pomocí císařského řezu. Lékařská zpráva poukazuje na možnou souvislost mezi nedávným porodem, operací žaludku a náhlým zhoršením zdravotního stavu. „Kdyby o riziku věděla, nepodstoupila by tak náročnou operaci,“ uvedla během líčení.

Soudní lékaři dále uvedli, že „namísto bypassu byl zemřelé odebrán kus žaludku“. Tato operace je fyzicky náročnější a pacient po ní musí trávit několik týdnů v klidu. Khelisyah však byla několik dní po operaci propuštěna a absolvovala náročný návrat zpět do Velké Británie.

Rodiče jsou ze ztráty milované dcery zdrceni. „Měla ještě celý život před sebou. Její chlapeček nikdy nezjistí, jakou měl skvělou matku,“ dodala matka u soudu. Spor ještě není zdaleka u konce a čeká se na vyjádření právních zástupců najatých tureckou firmou. Jedno je však jisté, smrt pacientky není dobrou reklamou pro možné zájemce.

 

Laciné operace v Turecku lákají mnohé, spousta z nich, ale po zpackaných zákrocích zemřela!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi