Na spadnutí je už nová generace, ke které unikly první snímky, ale nyní se objevila informace, která rozhodně řadu uživatelů nepotěší. S novou aktualizací už totiž nebude možné se registrovat v rámci Oculusu, ale bude nutné přihlášení pomocí účtu na Facebooku. Dříve byly možné obě volby.

Oculus VR patří Facebooku a tento krok tak není překvapením - Facebook si uživatele „zamkne“ pod jedním vlastním účtem přes jeho platformu. Omezení začne platit od října a týká se pouze nových registrací. V roce 2023 však bude kompletně ukončena možnost přihlašování přes účty Oculus i u stávajících uživatelů.

TIP: Bude takhle vypadat další generace Oculus Quest? Unikl první snímek nové helmy pro virtuální realitu

Zajímavostí je, že pokud do té doby nepřejdete na přihlašování přes Facebook, může dojít ke ztrátě dat u některých aplikací a her. Facebook se ale vyjádřil, že se pokusí celý proces zabezpečit tak, aby uživatelé o nakoupený obsah nepřišli.

I když budete přihlášení přes Facebook, stále bude možné být „anonymní“ z toho pohledu, že vás přátelé nebudou moci ve virtuální realitě najít a případně se s vámi spojit. Facebook by v tomto režimu rovněž neměl sdílet žádné informace na zeď a další místa.

Facebook má dle posledního sčítání přes 2,5 miliardy měsíčně aktivních uživatelů.