Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policie řeší znásilnění ve virtuální realitě: Postavu nezletilé dívky napadl gang dospělých mužů

Virtuální realita
Virtuální realita  (Autor: Profimedia)
Autor: jel - 
2. ledna 2024
17:31

Britská policie řeší nezvyklý případ. Jde o znásilnění postavy dívky mladší šestnácti let, kterou měla ve virtuálním světě napadnout skupina dospělých mužů. Teenagerce způsobila událost vážnou psychickou újmu. Vyšetřování vyvolalo otázky ohledně toho, na kolik platí zákony ve virtuálním světě.

Podle deníku Daily Mail jde vůbec o první vyšetřování podobného případu v Británii. K napadení mělo dojít v metaversu, což je počítačem generovaný virtuální svět, kde mohou lidé prostřednictvím avatarů interagovat s aplikacemi nebo ostatními avatary v 3D prostředí, které – více či méně – napodobuje realitu.

Ve virtuálním světě měla skupina dospělých mužů sexuálně napadnout postavu nezletilé dívky. Ač nedošlo k reálnému fyzickému útoku, nezletilá utrpěla psychický otřes podobný tomu, jaký prožívají oběti znásilnění v reálném světě.

Vedoucí představitelé policie nyní volají po legislativě, která by řešila vlnu sexuálních trestných činů v této sféře. Tvrdí, že taktika policistů se musí vyvíjet, aby bylo možné zabránit zvrhlíkům využívat nové technologie ke zneužívání dětí.

Tento přelomový případ však vyvolal otázky, zda by policie měla stíhat virtuální trestné činy. Vzhledem k tomu, že policie i státní zastupitelství se v současné době potýkají s obrovským množstvím nevyřízených případů znásilnění v reálném světě.

Video  Ukrajinští piloti virtuálně trénují na F-16.  - Letectvo Ukrajiny
Video se připravuje ...

nordmedia ( 2. ledna 2024 18:34 )

To už je všude vrchol debility. Já bych v první řadě zjistil jak mohla osoba mladší 18 let žít v metaversu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání