„V závěru roku 2023 jsme přijali oznámení o dvou případech vloupání do jednoho rodinného domu v Hostouni na Kladensku, a to ve dnech 25. a 29. 12. 2023, přičemž jedno vloupání bylo dokonané, druhé ve stádiu pokusu. V obou těchto případech jsme zahájili úkony trestního  řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody,“ řekla Blesku policejní mluvčí Michaela Richterová.

Lupiči však neřádili jen v domě střelce. „V Novém roce, z 1. ledna 2024, evidujeme případ vloupání do jiného rodinného domu, rovněž v obci Hostouň, kdy i v tomto případě jsme zahájili úkony trestního řízení pro výše uvedené trestné činy,“ dodala s tím, že policie přijala preventivní opatření - v Hostouni hlídkují policisté. 

Střelec ve čtvrtek 21. prosince v budově filozofické fakulty na pražském náměstí Jana Palacha zabil 13 lidí, čtrnáctá oběť zemřela později v nemocnici. Dalších 25 lidí bylo zraněno, někteří velmi těžce. Podle policie ve škole střílel čtyřiadvacetiletý student fakulty ze středočeské Hostouně, kterého policie spojila také s dvojnásobnou vraždou v pražském Klánovickém lese z 15. prosince, před střelbou na fakultě také zastřelil vlastního otce. Po střelbě ve škole spáchal sebevraždu. V domě pachatele policie našla dopis, ve kterém se střelec ke klánovickému případu přiznal.

Video
Video se připravuje ...

Rektorka Králíčková o obětech vraha: Potkávali jsme je na chodbách... V tyto těžké chvíle by nido z nás neměl zůstat sám ČTK/Blesk Zprávy

Fotogalerie
32 fotografií