Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama na jihu Čech! U Netřebic se zřítil most

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:Karel Kopáč)
Autor: DH - 
26. května 2020
19:07

U Českých Budějovic nedaleko hraničního přechodu z Rakouskem u Netřebic se zřítil most. Tamní silnice I/3 je kompletně neprůjezdná. Na místě se nikdo nezranil. Objízdná trasa je vedena přes Český Krumlov.

Silničáři budou muset postavit nový most. Na místě se nikomu nic nestalo. Uvedl to krajský policejní mluvčí Milan Bajcura. Podle něj nedošlo ani k žádné dopravní nehodě. Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl později upřesnil, že se utrhla krajnice, když stavbou projížděl kamion. Jak dlouho bude silnice neprůjezdná, ŘSD neuvedlo.

ŘSD most už tři týdny opravovalo. „Mohla po něm jezdit nákladní auta nad 3,5 tuny. Zřejmě nevydržel ten nápor a mostek se zbortil. Bude se muset postavit celý nový most,“ řekl Bajcura.

Rýdl uvedl, že stavbou, kde je dopravní omezení, projížděl kamion, jeho řidič najel příliš na kraj a utrhl krajnici. „Nevedlo to ani k nehodě kamionu, ani k dramatické situaci. Nicméně při kontrolním dnu stavby se vedení stavby rozhodlo dočasně uzavřít provoz, krajnici sanovat a poté opět provoz obnovit,“ řekl Rýdl.

Silnice I/3 je jedním z hlavních tahů na Rakousko a v dnešních dnech jí mnozí odvážlivci míří do Chorvatka i přes koronavirovou krizi. U Českého Krumlova je tak čeká další z několika neobvyklých komplikací na cestě k moři. 

jonn ( 26. května 2020 21:32 )

Autor je .unda.

gabreta ( 26. května 2020 20:01 )

S tím souhlasím. Teď je další otázka, že když tam směly auta do 3,5t, co si pan redaktor představuje pod pojmem kamion!! Pro něj to může klidně bejt i dodávka!!

drazor ( 26. května 2020 19:49 )

Autor DH: Ty hovado co to je?? „Drama na jihu Čech!“ U Netřebic se zřítil most.
Utržená je jen krajnice a skoro to není vidět. Pak si nějaký *** z blesku napíše tento vylhaný nadpis. Jsi ubožák a ne novinář!!

Zobrazit celou diskusi