„Zkoumali jsme těla obou obětí. U Šárky J. (†44) jsme napočítali nejméně 98 bodnořezných ran, u Tomáše H. (†89) jich bylo nejméně 38. Vedeny byly hlavně na hlavu,“ uvedli ve čtvrtek před soudem soudní znalci.

Údery byly vedeny brutální silou. „U obou došlo k proražení lebky,“ upozornili znalci. Podezřelým je Antonín Š. (29), který se k činu nejprve doznal. Později začal tvrdit, že byl k přiznání donucen policií. Nyní trvá na tom, že jakmile do domu vešel, dostal úder do hlavy a když se probral, našel už jen mrtvoly.
Video
Video se připravuje ...

Eskorta přivádí ke Krajskému soudu v Brně Antonína Š. (29), je podezřelý z dvojnásobné vraždy v Břeclavi Hynek Zdeněk


K zavraždění Tomáše H. (†89) a jeho přítelkyně Šárky J. (†44) došlo v noci z 5. na 6. srpna 2019 v Šilingrově ulici v Břeclavi. Mrtvoly našel syn zavražděné ženy, který se poté zhroutil. Když vypovídal ve čtvrtek o hrůzném nálezu před soudem, přiznal, že má z nálezu dodnes trauma.

Antonín Š. (29) si měl podle obžaloby odnést z domu pouhé tři tisíce korun. Dále z domu zmizely dřevěné hodiny, kytara, plynová pistole a šperky. Kriminalisté podezřelého dopadli za pár dnů.

Video
Video se připravuje ...

Žalobce Petr Bejšovec k případu dvojnásobné vraždy v Břeclavi TV Blesk Zdeněk Matyáš

Podle dvojice psycholožek byl obžalovaný činu schopen. „Cítí se být vnímán nedostatečně vážně. Čin mohl být vyústěním jeho celoživotních frustrací,“ upozornily psycholožky. Líčení před krajským soudem pokračuje v pátek.

Fotogalerie
14 fotografií