Známá doktorka Jane Goodallová, která zasvětila svůj život studiu chování šimpanzů, se totiž objevila v magazínu Vogue, jehož šéfredaktorkou se na jeden měsíc stala Meghan Markleová, choť prince Harryho a matka jeho syna Archieho Mountbatten-Windsora. Zářijové číslo, které redigovala, bylo zasvěcené významným ženám, co podle hvězdičky seriálu Kravaťáci svou nebojácností přispěly ke změně ve společnosti – a takovou osobností Goodallová bezesporu je. Právě s ní dělal rozhovor sám princ.

Primatoložka si prý až nyní uvědomila, že jí princ Harry už tehdy naznačil, že plánuje opustit britskou královskou rodinu, tehdy dlouhé měsíce přes neslavným „Megxitem“. Na závěr interview s významnou vědkyní, které místo novinářů vedl princ Harry, prý přišla Meghan s Archiem v náručí. „Byl hrozně maličký a hrozně ospalý,“ vzpomněla si Goodallová. „Neměl moc velkou radost, když mi ho jeho maminka podala. Myslím, že jsem byla jedním z prvních lidí, co se s ním mazlili… tedy mimo rodinu.“

„Chtěla jsem, aby Archie pokynul tak, jak to dělá královna, a řekla jsem, ‚předpokládám, že se tohle bude muset naučit‘. Jenže Harry řekl: ‚Ne, takhle on vyrůstat nebude‘,“ popsala vědkyně. O půl roku později pak Harry s Meghan oznámili, že se vzdávají svých královských titulů, poct i povinností – a tehdy Goodallové teprve došel význam této na první pohled nevinné poznámky vévody ze Sussexu.

Láska k jejich chlapečkovi je pro tento manželský pár podle všeho mnohem větší než rodinné vazby, kořeny a tradice. Po kloučkovi dokonce pojmenovali svou novou charitativní organizaci: Archewell. Slovní spojení Sussex Royal, které používali až do konce března, jim totiž královna Alžběta II. (93) nadále zakázala používat, natož aby ho využívali pro marketingové účely...

VIDEO: Říjen 2018: Pamatujete si ještě, jak Harry poprvé promluvil o dítěti s Meghan a to nejdůležitější slovo mu uvízlo v hrdle?

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
90 fotografií