Rusovlasý britský princ Harry a jeho manželka, bývalá televizní hvězdička Meghan Markleová, kteří se hodlají usadit v Kanadě, jsou teď nejspíš pořádně překvapení. Na místě, kde našli útočiště před dlouhými prsty britské monarchie a kde si hodlají odpočinout od všech královských povinností, je podle britského plátku The Daily Mail rušno.

Jen kousek od místa, kde si za 18 milionů dolarů (416 milionů českých korun) pronajímají luxusní vilku, se dá brzy do pohybu nepoužívaná továrna na drůbež. Jenže kuřata v ní nebudou, naopak něco mnohem, mnohem výnosnějšího.

Bude se zde zpracovávat konopí! Kanada totiž patří mezi velice benevolentní země, kde to s touto lehkou drogou není nikterak vyhrocené, naopak místní rada docela nedávno vytvořila svá vlastní, nová nařízení, týkající se marihuany dostupné bez lékařského předpisu. Podle něj kdokoliv, kdo vlastní půdu v zemědělské rezervaci (ALR), si zde může nejenom pěstovat a prodávat své „trávu“, ale dokonce si i otevřít obchůdek s touto veselou bylinkou! A právě ALR pozemky jsou v okolí rezidence vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Zemědělci, kteří by chtěli vydělat pěstováním a především legálním prodejem marihuany, by si zde přišli na velké peníze, a pak nejspíš není divu, že vyjednávají pronájem zdejší továrny jen dvě míle od místa, kde Harry s Meghan vychovávají svého synka Archieho (9 měsíců). Do chodu by se měla dát už letos v květnu. Místní demonstranti se však postavili proti tomuto rozhodnutí s tvrzením, že fabrika zpracovávající marjánku způsobí v okolí zápach a také že způsobí podstatné zvýšení světelného znečištění. Rovněž protestovali proti komercializaci konopí v médiích.

Ale zatímco „prostí“ lidé na Vancouver Islandu se bouří, slavný pár by se nemusel k továrně na konopí stavět tak negativně. Žádné oficiální stanovisko samozřejmě známé není, alespoň prozatím, nicméně je pravdou, že princ i jeho paní si joint v minulosti nejednou dopřáli. Princ Harry holdoval „trávě“ v dobách svého bouřlivého dospívání – jeho bujaré večírky plné drog a alkoholu ostatně skončily až po jeho pobytu na rehabilitační klinice, kam ho za trest poslal princ Charles (71).

A Meghan? Ta prý dokonce vlastnoručně balila marihuanové cigarety hostům své první veselky s Trevorem Engelsonem (43), která probíhala na Jamajce! Tento fakt na vévodkyni nejdříve prozradil její otec Thomas Markle (75), později ho potvrdily soukromé hereččiny e-maily, co se dostaly do redakce magazínu The Sun. Před svatbou s Harrym na tmavovlasou herečku navíc prasklo, že se její synovec Tyler Dooley (27) živí jakožto profesionální pěstitel marjánky...

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět.

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět. Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
62 fotografií